Venezuela'da kadınlar ön cephede! Meksiko City'de Ulusal Kanal'a özel açıklamalar

Venezuela'da kadınlar, Maduro'nun önderliğinde, emperyalizme karşı ön cephede mücadele ediyor. Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gladys Requena, Meksiko City'de Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Kadınların devrimi savunmada komuta düzeyinde öncü olduğunu vurgulayan Requena "Vatan, sınıf ve cinsiyet bilinciyle Maduro’nun yanındayız" diye konuştu

Venezuela'nın emperyalizme karşı verdiği kararlı mücadelede kadınlar 'vatan ve sınıf bilinciyle' Nikolas Maduro'nun yanında yer alıyor.

Meksiko City'de Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Gladys Requena, Venezuela Devrimi’nin savunmasında kadının rolünü anlattı.

"Burada önce Komutan Chavez’in, şimdi de Başkan Maduro’nun önderliğinde yürüyoruz. Aynı zamanda feminizme sahip çıkıyoruz ve kadın mücadelesini yürütüyoruz."

Venezuela Birleşik Sosyalist Partisinin yaklaşık 8 milyon üyesi kadın. Bolivarcı milis güçlerinde de kadınlar komuta düzeyinde, öncü görevlerde.

"Bolivarcı Devrim bize sürekli seferberlik halinde olmamız gerektiğini, örgütlü olmamız gerektiğini, verdiğimiz savaşın bilincinde olmamız gerektiğini öğretti. Ve biz cesur Başkan Maduro’nun önderliğinde sokakları bırakmayı bir saniye bile aklımızdan geçirmedik."

Kadınların hem ekonomik savaşla hem de psikolojik savaşla mücadele ettiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı, "asıl düşmanı" bildiklerini vurguladı.

"Ekonomik savaş her şeyden önce kadınları etkiledi. Çünkü emperyalizm bizim bilincimizi almak istiyor, kadınların baş düşman olarak Maduro’yu görmesini istiyor. Oysa biliyoruz ki düşman Kuzey Amerikan emperyalizmidir, ülkelerimizi sömürmek, doğal kaynaklarımızı yağmalamak istemektedir."

Gladys Requena, "Biz rüyaların öncüsüyüz" dedi.

"Biz rüyaları gerçekleştireniz. Kadın, vatanın rüyasının gerçekleşmesinde her zaman en öndedir. Her türlü rüyanın gerçekleşmesinin öncüsüyüz. O nedenle kadınlar Bolivarcı Devrime öncülük ettiği sürece, Başkan Maduro’nun yanında durduğu sürece Venezuela halının devrim başarısı kesindir."

ulusal.com.tr

# Venezuela # meksiko city # nikolas maduro