65 saatin sonundaki mucizenin adı: Elif Perinçek

İzmir'de umut nöbetinden sevindiren haber daha geldi. 65 saat sonra 3 yaşındaki Elif Perinçek, enkazın altından yaralı çıkarıldı. Minik Elif'in kahramanı olan itfaiyeci Muammer Çelik, o anları anlattı. Çelik, Elif'in bir mucize olduğunu söyledi. Elif'ten ilk görüntüler de geldi. Durumu iyi, kırığı da yok. Hastane odasında el salladı sevenlerine.

65 saatin sonundaki mucizenin adı: Elif Perinçek

Onlar ümitlerini hiç kaybetmedi. Sonuna kadar direndiler. Uzun uğraşların sonunda da Minik Elif'i enkazın altından çekip kurtardılar.

İzmir'deki depremde 3 yaşındaki Elif Perinçek, Doğanlar Apartmanı enkazı altında kalmıştı. 65 saat sonra ondan haber alındı. Uzun uğraşlar sonucu ulaşıldı. Özenle bulunduğu noktadan çıakrıldı. Çevredekilerin alkışları eşliğinde ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Minik Elif, enkaz altından yaralı kurtarılan 106'ncı kişi oldu. Elif'in anneannesi, büyük sevinç yaşadı.

Elif'in elini tutan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görevli itfaiyeci onbaşı Muammer Çelik, kurtarma anlarını anlattı.

Çelik, kurtarma çalışmaları sürerken minik Elif'in ailesiyle arasında geçen konuşmaları da paylaştı.

Muammer Çelik'in, o anları anlatırken gözleri doldu.

Doğanlar Apartmanı enkazında kalan anne Seher Dereli Perinçek ile üç çocuğu depremden birgün sonra enkazdan çıkarılmış, oğlu Umut Perinçek hayatını kaybetmişti.

Ve bu Elif'ten ilk görüntüler de geldi. Hastane odasında çekildi. Elinde bebeğiyle onu merak edenlere el sallandı iyiyim dercesine.

Elif'in son durumu merak ediliyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. "Herşey yolunda" dedi. 3 Yaşındaki Elif'in bilinci açık, ciddi bir kas ezilmesi ya da kırığı yok. Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor. İki ablasının da durumu.

ulusal.com.tr

# deprem # izmir # Elif Perinçek # Elif Perinçek kimdir