İstanbul için kırmızı alarm

Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda hükümet özel bir toplantı yaptı. Sonbahar-kış Kovid-19 verileri değerlendirildi. Tabloya göre son 10 gün içerisinde İstanbul'daki vaka artışları Ankara'yı geçti.

İstanbul için kırmızı alarm

Salgında sonbahar-kış tablosu değerlendirildi. Ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı.

Tabloya göre Ankara'daki ani dalgalanma yatışa geçerken, İstanbul'da rüzgar tersine döndü. İstanbul'daki vaka artışı son 10 günde Ankara'nın iki katına çıktı.

Değerlendirme, Sağlık Bakanlığı koordinesindeki hükümetin özel toplantısında ortaya kondu.

Uzmanlara göre İstanbul'daki artış Marmara bölgesindeki diğer illeri tetikleyebilir. Vaka artışının Marmara bölgesinde aralık ayına kadar devam edeceği öngörülüyor.

Değerlendirmelere göre, İstanbul ve çevresi dışındaki diğer illerde vaka sayısında düşüş ve durağanlık yaşanıyor. Bu illerde önümüzdeki günlerde pandeminin daha kolay kontrol alınması hedefleniyor. Öte yandan bahar döneminde bağışıklık sisteminde artış bekleniyor.

Salgında gerileme yaşandığı takdirde üniversitelerin ikinci yarı yılında derslere okulda devam etmesi planlanıyor.

"Her vaka hasta değildir" ve "hasta-vaka" verileri tartışılıyor. Sağlık Bakanlığı bu konuya son noktayı koyacak. Bakan Fahrettin Koca yeni bir açıklama yaptı. 15 Ekim itibariyle semptomlu semptomsuz tüm vakalar duyurulacak.

ulusal.com.tr

# ankara # pandemi # vaka # sağlık bakanlığı