nkara'da ve birkaç ilde ders saatleri belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı yetkiyi valiliklere verdi. İstanbul’un ardından Ankara’da da okulların açılış saati belli oldu. Ankara’da ikili eğitim yapan anaokul, ilkokul, ortaokul ve liselerin sabah en erken 7.50’de açılmasına, tam gün eğitim yapan okulların ise sabah 8.30’da açılmasına karar verdi

nkara'da ve birkaç ilde ders saatleri belli oldu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın illerdeki okula başlama saatleriyle ilgili yetkinin valilere verildiğini açıklamasının ardından kararlar peş peşe geldi.

İstanbul’un ardından Ankara Valiliği’nden de beklenen açıklama yapıldı.

Valilik ikili eğitim yapan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin sabah en erken 07.50'de açılmasına, tam gün eğitim yapan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin de sabah 08.30'da açılmasına karar verildiğini açıkladı.

Karar okul idarecileri, veliler ve Servis İşletmecileri Odası ile birlikte alındı.

İstanbul’da ikili eğitim yapan anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretimin en erken sabah 08.00'de başlaması kararı alınmıştı.

İstanbul ile Ankara’nın ardından diğer illerde de okullara gün ışığı ayarlaması yapıldı.

Antalya da ikili eğitim yapan okulların derse başlama saati en erken 07.30, normal eğitim yapan okullar 08.00, özel okullarda ise 08.30 olarak belirlendi.

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada ise okul ve kurum türlerinde eğitim ve öğretime başlama saatinin en erken 07.30 olarak belirlendiği bildirildi.

Karabük'te de ikili eğitim yapan okulların giriş saati 08.00 olarak belirlendi.

ulusal.com.tr

# ankara # ders saatleri