İBB'de finans krizi yaşanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde finans krizi yaşanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun işaret ettiği "finansal sorun" zamları beraberinde getirdi. Hamidiye Su'yun ardından İBB sosyal tesislerinde fiyatlara zam yapıldı. Belediye zamları "genel fiyat artışının yansıması" olarak değerlendirdi. İspark'a ise henüz herhangi bir zam yapılmadığı belirtildi.

Belediye muslukları sıktı. İstanbul'da zarar eden şirketler artık desteklenemiyor. Finansal düzenlemeler peş peşe geliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçen gün 19 litrelik Hamidiye Su fiyatının 9 liradan 11 liraya yükseldiğini açıklamıştı. Bu zamın 9 Eylül'den itibaren başlayacağı öğrenildi. Hamidiye Su'yun ardından İBB sosyal tesislerinde de fiyatlara zam yapıldığı duyruldu.

Beltur'a yapılan yüzde 20'lik zammın genel fiyat artışlarının yansıması olduğu belirtildi. Zamlara ilişkin bilgilendirmeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun yaptı. Sosyal medya üzerinden mesaj yayımladı Ongun; "İSPARK'a zam yapıldı" haberlerini de yalanladı. Ancak bu zam olmayacağı anlamına gelmiyor. Belediye iki ay sonrası için bir zam planı üzerinde çalışıyor.

İSPARK'taki fazla ödemelerin sistemsel bir hatadan kaynaklandığı ifade edildi. Ulusal Kanal, bazı noktalarda 7 lira yerine 10 lira ödendiği bilgisine ulaştı. İşte bu fazla ödenen 3 lira vatandaşlara geri iade edilecek. Ayrıca, Marmaray'a bağlanan "Park et devam et" uygulaması kaldırıldı.

ulusal.com.tr

# istanbul # ekrem imamoğlu