Meral Akşener yeniden genel başkan seçildi

Afyonkarahisar kampında aldığı ağır eleştireler sonrası köşeye çekilmek isteyen Meral Akşener ikna edilerek yeniden İyi Parti Genel Başkanı seçildi. Ankara'da toplanan İyi Parti 2’inci Olağanüstü Kurultayı'nda Akşener tek aday olarak girdi. Kongrede İyi Parti'nin Genel İdare Kurulu da değişti.

İyi Parti'nin 2’inci olağanüstü kurultayı Başkentte “Daha yeni başlıyoruz.” Sloganı ile toplandı.

Meral Akşener’in tek aday olarak girdiği genel başkanlık seçimi için delegeler sandık başına gitti.

Seçimde kayıtlı 1124 delegeden 888'i oy kullandı. 7 delegenin oyu geçersiz sayılırken, 881 geçerli oyun tamamını alan Akşener, yeniden Genel Başkan oldu.

20 Temmuz'da Afyonkarahisar kampında 24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin aldığı ağır eleştiriler karşısında Akşener, kurultay kararı alıp köşeye çekilmek istemişti. Ancak Akşener yeniden ikna edilerek olağanüstü kurultaya tek aday olarak girdi.

Blok liste ile yapılan olağanüstü kurultayla İyi Parti'nin delegeler 80 Genel İdare Kurulu ve 11 Merkez Disiplin Kurulu üyesi seçti.

Kurultayda delegelere hitap eden Akşener'in konuşmasında AKP ve MHP'nin yanı sıra ittifak ortağı CHP'yi de eleştirmesi dikkat çekti.

Kurultaydan önce Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten İsmail Koncuk da kurultayı Ulusal Kanal canlı yayınında değerlendirdi.

ulusal.com.tr

# İyi Parti # meral akşener