Rus savaş uçakları Suriye'de 30 hedefi vurdu!

Rus jetleri Suriye'deki terör örgütlerine ikinci operasyonu yaptı.İlk gün hedef IŞİD ve ÖSO noktalarıydı. Bu kez hedefte El Nusra ve Fetih Ordusu da vardı. Rus savaş uçakları rerör gruplarının silah ve mühimmat depolarına bomba yağdırdı. Moskova ilk operasyonun görüntülerini de paylaştı.

Rus savaş uçakları Suriye'de 30 hedefi vurdu!

Rus savaş uçakları Suriye'de terör örgütlerine yönelik ikinci dalga hava operasyonunda 30 hedefi vurdu.

Jetlerin bu seferki hedefi ülkenin kuzeybatısıydı. Savaş uçakları El Nusra, IŞİD ve Fetih Ordusu'na ait hedeflere bomba yağdırdı.

Fetih Ordusu'nun karargahlarına 30 kadar bomba atıldı. Çok sayıda örgüt militanı hayatını kaybetti. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, hedeflerin Suriye ordusuyla birlikte belirlendiğini ve üzerinde mutabık kalınan hedeflerin vurulduğunu belirtti.

Öte yandan Rusya'nın ilk operasyonunun ayrıntıları açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, operasyona ilişkin görüntüleri kamuoyu ile paylaştı. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus savaş uçaklarının Suriye'de terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik 20 sorti gerçekleştirdiğini 8 ayrı hedefin vurulduğunu kaydetti.

Hedefte özellikle Hama ve Humus kentleri vardı. Konaşenkov, örgüte ait silah depoları, petrol rafinerisi ve iletişim ağlarının vurulduğunu ifade etti.

Hava operasyonlarında Özgür Suriye Ordusu adlı terör grubuna ait hedeflerin de vurulduğu belirtildi. İlk operasyonun görüntüleri de basınla paylaşıldı.

ulusalkanal.com.tr