Almanya onayladı!

Rusya öncülüğündeki Avrasya Ekonomik Birliği, üye ülkeler dışındaki ilk tanıtım toplantısını Yunanistan'da yaptı. Almanya Parlamentosu, Avrupa Birliği'nin Yunanistan'a ikinci yardım paketinin dört ay uzatılmasını onayladı

Almanya onayladı!

Yunanistan ekonomisiyle ilgil iki önemli gelişme yaşandı.

Rusya öncülüğünde kurulan Avrasya Ekonomik Birliği, üye ülkeler dışındaki ilk tanıtım toplantısını Yunanistan'da yaptı. Yunan parlamenterlere Avrasya Birliği anlatıldı.

Yunanistan'da bu gelişmeler yaşanırken, Avrupa'da Yunanistan ile ilgili önemli bir karar alındı. Almanya, itirazlarına rağmen Yunanistan'a verilecek ikinci yardım paketinin 4 ay uzatılmasını Parlamento'da onayladı. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, yardım paketinin uzatılmasının milletvekilleri için zor bir karar olduğunu belirtti.

Avrupa Komisyonu , Avrupa Merkez Bankası ve IMF'ten oluşan Troyka 2010 yılında Yunanistan'ı 240 milyar dolarlık yardım programı ile iflastan kurtarmıştı. Hâlihazırdaki yardım programının süresi cumartesi günü doluyor.

Avro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan'ın kurtarma programını 4 ay daha uzatma kararı almış, yardım reform koşuluna bağlanmıştı. Programın uzatılması için, diğer ülkelerin Parlamentolarında da onaylanması gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

# Merkel # Syriza