Erdoğan Gladyo ile Dolmabahçe’de görüştü

ASDER üyeleri, 20 Şubat 2011’de Dolmabahçe'de Başbakan Erdoğan'la görüştü. Gladyo merkezinin temelleri o tarihlerde atılmaya başladı. ASDER'ciler, 18 Ocak 2012'de de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı ziyaret ettiler ve 'SADAT'ı kurun' talimatını aldılar

Erdoğan Gladyo ile Dolmabahçe’de görüştü

“İslamcı Gladyo” SADAT'ın kuruluşunu sağlayan ASDER, Başbakan Tayyip Erdoğan'la yakın temas içinde. 20 Şubat 2011’de Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde Erdoğan'la görüşen ASDER heyeti, irtica nedeniyle TSK'dan atılan askerlerin itibarlarının iade edilmesini sağladı. Görüşme, Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) adına yapıldı ve ASDER'in internet sitesinde de yayımlandı.

Aydınlık, iade-i itibarı gerçekleşen askerlerin, emeklilik yaşları dolmadığı için devlet kadrolarına alındığı bilgisine ulaştı. Bu kişiler, "danışman" vb. sıfatlar altında Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve MİT gibi kurumlara yerleştirildi. Konuyu Aydınlık'a değerlendiren emekli astsubaylar, "Bizim uzmanlık alanlarımızla, bu kurumlarda verilen görevlerin ilgisi yok" dedi.

YAVAŞ: LİSTEYE GÖRE SEÇİM

SADAT (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.) özel bir şirket. ASDER ise bir dernek. Her ikisini de 28 Şubat sürecinde ordudan atılan veya çıkarılan askerler kurdu. İkisinin de başında özel harpçi emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi bulunuyor. SADAT kurucuları aynı zamanda ASDER üyesi.

TSK’da res’en emekli edilen ve Adnan Tanrıverdi’yi yakından tanıyan Astsubaylardan Basri Yavaş, 1500 kişilik listede “irticai, yıkıcı ve bölücü faaliyetler” nedeniyle TSK’dan atılan subay ve astsubayların yer aldığını söyledi. Yavaş, AKP iktidarı ile ASDER üyelerinin danışıklı dövüş içinde olduklarını vurguladı.

'BİZİ DAHİL ETMEDİLER'

Yavaş, “CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır’ın hazırlayıp Meclis'e sunduğu yasa taslağında, sadece disiplinsizlik nedeniyle ordudan atılan subay ve astsubayların itibarının iadesi öngörülüyordu" dedi. Aydınlık'a konuşan Yavaş, şunları ifade etti:

"Bu yasa kapsamı dâhilinde bölücü, yıkıcı ve irticai faaliyetleri nedeniyle ordudan uzaklaştırılan kişilerin durumu dâhil değildi. Fakat her ne olduysa, Dolmabahçe’de ASDER üyelerinin Başbakan Erdoğan’la görüşmesi neticesinde ve Başbakan'ın Bekir Bozdağ’a verdiği talimat doğrultusunda bu yasa teklifi, ilk halinden çok farklı bir mecrada ele alındı. Hiç düşünülmeyene ve düşünülmemesi gerektiğine inandığım bölücü, yıkıcı ve irticai faaliyette bulunan insanlar yasa kapsamına dahil edildiler. Lakin hakkında hiçbir yargı kararı bulunmayan ve YAŞ’a dahi gönderilmeyen bizler dışarıda bırakıldık.”

'SADAT'TA GÖREV ALDILAR'

Basri Yavaş, yasada “iade-i itibar edilen kişiler devletin belli kadrolarında görevlendirildir” şeklinde bir ifade bulunduğunu hatırlattı. Yavaş, “Ben Aydınlık Gazetesi’nin deşifre ettiği bu olaydan sonra endişe yaşamaya başladım. Acaba bu 1500’e yakın isim, ASDER’e bağlı bu oluşumun içinde görev almış mıdır? Bunu öğrenmek istiyorum. Cumhuriyet savcılığının bu aşamada devreye girmesi gerekir.

BAKANLIK ONAYLI GLADYO

Aydınlık, SADAT'ın faaliyelrini ilk kez 3 Eylül tarihli haberinde, "Bakanlık onaylı Kontrgerilla merkezi" başlığıyla vermişti. Aydınlık'ın bu haberine, ilgili Bakanlıklardan herhangi bir yalanlama gelmedi. Haberde, "Suriyeli ve yabancı militanlar, AKP Hükümeti‘nin özel bir şirket olarak kurdurduğu SADAT tarafından eğitiliyor ve silahlandırılıyor" denilmişti. Aydınlık, şu bilgileri paylaşmıştı:

"Kurucular, SADAT'ı kurmadan önce AKP hükümetiyle geniş istişarelerde bulundular. Kendileri de bunu saklamıyor. Başvuru yaptıktan sonra, Milli Savunma, Gümrük ve Ticaret Bakanlıklarından gelen önerilere göre kuruluş sözleşmesinde bir takım değişiklikler yaptılar.

Bakanlıklarla istişarelerden sonra SADAT'ın kuruluşu tescil edildi. Şirket sözleşmesi 28 Şubat 2012 tarihli Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayımlandı. Sicil numarası 809300/0."

GÖRÜŞME 1 SAATTEN FAZLA SÜRDÜ

ASDER'in, Başbakan Erdoğan'ı ziyareti, Adnan Tanrıverdi'nin kişisel internet sitesi ile ASDER'in resmi sitesinde de yer almakta. "ASDER Başbakan'la tasarıyı görüştü" başlıklı duyuruda, "Başbakanımız, 20 Şubat 2011 günü ASDER Heyetini Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde kabul etti. Saat 19.00'da gerçekleşen kabulde, AK Parti Grup Başkan Vekili Sn. Bekir Bozdağ da hazır bulundu" ifadesi kullanıldı.

ASDER heyeti, 20 Şubat 2011’de, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde Erdoğan'la görüştü.

ASDER heyetinde yer alan kişiler, şu şekilde sıralandı: "ASDER Gnl. Bşk. Prof. Dr. E. Tbp. Alb. Nevzat Tarhan, ASDER G. Bşk. Yrc. E. Bnb. Mustafa Hacımustafaoğulları, ASDER Gnl. Sek. E. Bçvş. Nurettin Yavuz, ASDER İdari Sek. E. Yb. Cebrail Yeğen, ASDER Gnl. Mrk. Hukuk Danışmanı E. Hak. Bnb. Yusuf Çağlayan, ASDER Gnl. Mrk. Üyesi E. Yzb. Varol Yüksel, ASDER Gnl. Mrk. Üyesi E. Dz. BÇVŞ: Naci Efe, ASDER Ankara Ş. Bşk. E. Bnb. Şahin Akdoğan, ASDER Ankara Ş. Gnl Sek. E. Tnk. Bnb. M Yavuz Ay, ASDER Ankara Ş. Üyesi E. Bnb. Kemal Şahin, ASDER Bursa Ş. Bşk. E. Öğrt. Bnb. Arif Çelenk."

'BOZDAĞ'A GÖREV VERİLDİ'

Sitede, Adnan Tanrıverdi imzalı yazıda, görüşmenin içeriği de şu sözlerle yer alıyor:

"Bir saati aşkın süre içinde, aşağıda özeti sunulan konuları kapysayacak şekilde, Başbakanlık tarafından hazırlanarak, TBMM'ne gönderilen 'Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' hakkındaki ASDER görüşleri, Sn Başbakana tarafımdan arz edilmiştir.

"Fevkalade, olumlu ve samimi hava içinde geçen görüşme sonucunda, Sn. Başbakan, tasarının zamanında Meclisten geçmesini engellemeyecek şekilde, önerilerin imkan ölçüsünde dikkate alınacağını ve kapsamın genişletilmeye çalışılacağını ifade etmiştir.

Heyetimiz, toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede, faydalı bir görüşme olduğu kanaatini paylaşmıştır.

"Ankara Grubumuza, AK Parti Grup Başkan Vekili Sn. Bekir Bozdağ ile irtibatı muhafaza ve gelişmeleri takip etme görevi verilmiştir. Sayın Başbakanımza sunulan bilgilerle birlikte, Derneğimiz Hukukçularınca düzeltilerek hazırlanmış yasa tasarını içeren bir dosya takdim edilmiştir."

'KURUN' TALİMATI ARINÇ'TAN

SADAT Başkanı Tanrıverdi, SADAT'ı, Hükümet üyeleriyle yaptıkları görüşmenin ardından kurduklarını açıkladı. Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Tanrıverdi, bir Başbakan Yardımcısı'yla yaptığı görüşmeyi şöyle anlattı: “Emekli askerler olarak, ihtiyacı olan ülkelere yardımcı olmak için bu şirketi kurduk. Resmi makamlara müracaat ettik, 'Silahlı kuvvetler var size ihtiyaç yok' dediler. 'Müsterih olarak çıkarız' dedik. 'Kurun o zaman' dediler.”

"Kurun diyenler kimlerdir?” sorusuna da Tanrıverdi, "Bülent Arınç. İlk anda danışmanlarıyla gelmiş. 3 tane danışmanı vardı orada" yanıtını verdi. Tanrıverdi, Özgür Suriye Ordusu'na eğitim vermek istediklerini de ısrarla vurguladı ve “Bakanlık izin verirse yaparız” şeklinde konuştu.

ARINÇ İLE UZUN TOPLANTI

ASDER heyeti, 18 Ocak 2012'de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı ziyaret ettiğini de internet sitelerinden duyurdu. Adnan Tanrıverdi imzalı duyuruda, özetle şöyle denildi:

ASDER heyeti, 18 Ocak 2012'de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı ziyaret etti.

"Sayın Arınç ile Danışmanlarının da bulunduğu bir ortamda, uzun bir toplantı gerçekleştirilmiş ve 6191 Sayılı Yasanın Kapsamı dışında kalan askerlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için hazırlanan yasa taslağı ile ilgili bilgi arz edilmiştir. Başbakan Yardımcımız, mağdurlar arasında önemli bir sayıya ulaşan re’sen emeklilik işlemlerinin yargıya açık olmasından dolayı farklı bir durum olduğunu, Anayasal bir kurum olan Askeri Yüksek İdare Mahkemesine başvurma hakkı olduğundan, bu Mahkemenin Kararlarının çıkarılacak bir yasa ile yok sayılmasının doğru olmayacağını, bu nedenle, tasarının yasalaşması için vaktin erken olduğunu ifade etmişlerdir."

SADAT'LA İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZİ OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN!

* KONTR-GERİLLA MERKEZİ SADAT’I ERDOĞAN'A SORDULAR

* SADAT’I AKP HÜKÜMETİ “KURUN” DEDİ

* İŞÇİ PARTİSİ GLADYO’NUN MERKEZİNE GİRDİ

* TSK KAMPINDA TERÖR FAALİYETİ

* SURİYELİ TERÖRİSTLERİN İSTANBUL’DA EĞİTİLDİĞİ İSLAMCI KONTRGERİLLA MERKEZİ

*SADAT: TÜRKÇE RESMİ DİL OLMASIN VE ÖZERKLİK GELSİN

Aydınlık

ulusalkanal.com.tr

# SADAT