BMGK İdlib için toplanıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye'nin İdlib kentinde kimyasal silah kullanıldığı iddiası üzerine bugün toplanıyor. Toplantı Türkiye saati ile 17.00'de başlayacak. Toplantı Fransa ve İngiltere tarafından talep edilmişti. Öte yandan konuyla ilgili Beyaz Saray'dan da Suriye yönetimini hedef alan bir açıklama geldi.

BMGK İdlib için toplanıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İdlib'deki "kimyasal saldırı" iddiası için toplanacak.

Amerika'nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley, konseyin olağanüstü toplanacağını açıkladı. Olağanüstü toplantının, Fransa ve İngiltere tarafından talep edildiği belirtildi.

Toplantı Türkiye saati ile 17.00'de başlayacak.

Suriye ordusundan bir yetkili kimyasal silah kullanıldığı iddialarını yalanladı. Yetkili, ordunun geçmişte kimyasal silah kullanmadığını, gelecekte de kullanmayacağını kaydetti.

Öte yandan Amerika kimyasal saldırı iddiası üzerinde Suriye Cumhaşkanı Beşar Esad'ı hedef alan bir açıklama yaptı. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada Amerika Başkanı Donald Trump'ın, "saldırı uygar dünya tarafından göz ardı edilemez. Beşşar Esed rejiminin bu hain eylemleri, önceki yönetimin zayıflığının ve kararsızlığının bir sonucudur" ifadelerine yer verildi. Trump, eski Amerika Başkanı Barack Obama'yı da Amerika'nın kimyasal konusunda kırmızı çizgisinin ihlal etmekle suçladı.

Konuya ilişkin Avrupa Birliği'nden de mesajlar geldi. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Esad'ı saldırının "baş sorumlusu" oldurak gösterdi. Mogherini saldırıyı "korkunç" diye nitelendirdi.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # idlib # Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi