Abdullah Cömert davası ertelendi

Hatay’da katledilen Abdullah Cömert davasının 4'üncü duruşması Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme polis memuru A.K.'nin diğer duruşmalarda olduğu gibi tutuklama talebi reddetti. Duruşma 9 Ekim’e ertelendi.

Abdullah Cömert davası ertelendi

Haziran eylemleri sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili 4. duruşma Balıkesir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Abdullah Cömert'in annesi, kardeşi, çok sayıda müdahil avukat ile Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve Berkin Elvan'ın anneleri de katıldı.

“Olası kastla öldürme” suçundan yargılanan sanık polis A.K.'nin ifadesi yine sesli ve görüntülü bilişim sistemi ile alındı. Gaz fişeğini atan akrebin kamera görüntüleri ile biber gazı silahının kullanımına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan istenen yazı ise mahkemeye ulaşmadı.

Abdullah Cömert'in kardeşi Adnan Cömert "Tüm kanıtlar, ses kayıtları, ispatlamamıza rağmen olmadı. Tutuklanmasını bekliyoruz" dedi.

Mahkeme polis memuru A.K.'nin diğer duruşmalarda olduğu gibi tutuklama talebi reddetti. Mahkeme görüntülerin beklenmesi için duruşmayı 9 Ekim’e bıraktı.

Öte yandan Cömert'in davası güvenlik gerekçesiyle geçen yıl Temmuz ayında Hatay'a yaklaşık bin 200 kilometre mesafedeki Balıkesir'e alınmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# Davası # başladı # Abdullah Cömert