Almanya ve Fransa'dan Biden'a Türkiye çağrısı

Türkiye'nin Avrasya'da güçlenen konumu ve başarılı askeri faaliyetleri, Atlantik güdümündeki Avrupa'da endişe yarattı. Fransa ve Almanya, Türkiye konusunda ortak hareket edilmesi konusunda çağrı yaptı. İki ülkenin dışişleri bakanları Le Monde, Die Welt ve Washington Post gazetelerinde yayınlanmak üzere ortak makale kaleme aldı. Makalede resmi olmayan sonuçlara göre ABD Başkanı seçilen Joe Biden'e çağrı yapıldı. "İran'ın nükleer programı ve Türkiye'ye karşı 'transatlantik birliği'ni güçlendirmek" için işbirliği yapılmalı denildi. Türkiye, NATO'da öngörülemeyen müttefik ilan edildi.

Almanya ve Fransa'dan Biden'a Türkiye çağrısı

Türkiye Batı Asya ve Avrasya'da konumlanıyor. ABD kuşatmasına karşı stratejik ve askeri başarılar elde eden Ankara, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nin hedefinde.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Avrupa'yı, Türkiye'ye karşı ABD ile ortak hareket etmeye çağırmasının ardından, Fransa ve Almanya da harekete geçti. İki ülke, resmi olmayan sonuçlara göre ABD Başkanı olan Joe Biden'dan yardım istedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian , ortak bir makale kaleme aldı. Makale, Le Monde, Die Welt ve Washington Post gazetelerinde yayımlandı.

Almanya ve Fransa, Biden'e "Avrupa ve Amerika birlikte yeni bir transatlantik anlaşma icat etmeli" dedi. Türkiye'ye karşı birlik çağrısı yapıldı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığı ve faaliyetleri de endişe Avrupada endişe ile karşılanıyor. İki ülke makalese Türkiye'den "NATO içindeki öngörülemeyen müttefik" olarak bahsetti.

Ankara gibi Tahran da hedefte. Trump'ın , İran nükleer anlaşmasından çekilme kararını hatırlatan bakanlar, "onarılması gereken çok şey var" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # almanya # fransa # nato # Avrasya # washington post # le monde