ÖSYM mercek altında

Devlet kurumlarında örgütlenen F tipi yapılanmanın deşifre edilmesi için ÖSYM'ye de operasyon hazırlığı yapıldığı ortaya çıktı. 32 kişilik uzman ekip, ÖSYM'nin 2003'ten beri yaptığı tüm sınavları mercek altına aldı. Soruşturma sonunda usulsüz yöntemlerle sınavları kazanarak devlet kurumlarına yerleşenler mesleklerinden ihraç edilecek.

ÖSYM mercek altında

Kamu kurumlarında örgütlenen F tipinin tasfiyesi için başlatılan çalışmalara ÖSYM'de dâhil edildi.

Bu amaçla İstanbul ve İzmir gibi farklı illerden özel olarak seçilen 32 polisin, yaklaşık 4 aydır Ankara'da özel olarak çalışmalarını sürdürdüğü ortaya çıktı.

İddiaya göre, operasyon kararı verilmeden önce ayrıntılı bir araştırma yapıldı ve F tipinin bazı sınavlarda, soruları Cemaatçi öğrencilere önceden verdiği belgelendi.

2003 yılından itibaren ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavları mercek altına alan uzmanlar, gerekli bilgi ve belgeleri topladı. ÖSYM'nin merkezi ve bürolarında yapılacak operasyonlar için her şeyin tamamlandığı, savcılık talimatının beklendiği belirtildi.

Sınav sorularını önceden alan ve usulsüz şekilde kamu kurumlarına yerleştirilen Cemaatçiler, operasyonun ardından açılacak davalarla mesleklerinden ihraç edilecek. 2003 yılından itibaren ÖSYM'nin sınavlarında mağdur olanların dava açmasının da önü açılacak.

Kamu çalışanları için uygulanan sınavların neredeyse tamamını ÖSYM yapıyor. Kurumun yaptığı en dikkat çeken sınavlar arasında Üniversitelere giriş, öğretmen ve memur atamaları için yapılan KPSS, askeri okullara giriş ile hâkim ve savcılık sınavları geliyor.

ulusalkanal.com.tr

# ösym # kpss # araştırma # mercek altında