Balyoz kumpasının hakim ve savcıları yargı karşısında

FETÖ’nün Balyoz kumpasında görev alan 50 eski hâkim ve savcı yargı karşısına çıktı. Sanıkla hakkında, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri açıklama, görevi kötüye kullanma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından dava açıldı. İlk duruşmanın ardından dava 24 Mayıs'a ertelendi.

Balyoz kumpasının hakim ve savcıları yargı karşısında

Türkyargısı, vatanseverlere kumpas kuran FETÖ'cü hakim ve savcıları yargılamaya başladı.

Ergenekon'un yanı sıra FETÖ'nün kumpas davalarından birisi de Balyoz davasıydı.

Balyoz soruşturmasında ve davasında görev alan 50 eski hâkim ile savcının yargılaması Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi’nce yapıldı. Sanıklar devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama, görevi kötüye kullanma ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından yargılanıyor.

Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, Daire Başkanı Maruf Alikanoğlu, savunma için sanıklara söz verdi. Balyoz iddianamesini hazırlayanlardan eski savcı Mehmet Ergül, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

İki savcının soruşturmadan alınmasının ardından kendisinin görevlendirildiğini belirten Ergül, iddianamede imzası bulunan dört savcıdan biri olduğunu aktardı. Ergül, gözaltı ve yakalama kararı vermediğini ileri sürdü.

Ancak o dönem durum öyle olmamıştı. Bazı Cumhuriyet savcıları, Balyoz soruşturmasında gözaltına alınan yurtseverleri serbest bıraktığı için dosyadan el çektirildi. Yerine getirilen Ergül ve benzeri isimler kumpasa mağdur kalan askerler hakkında tek tek tutuklama kararı vermişti.

Müştekilerin ve avukatların sorusu üzerine Ergül, iddianamenin genel kısımlarını kendisinin hazırladığını, suç nitelendirmesini ise diğer savcıların yaptığını iddia etti.

Söz alan bazı müştekilerin avukatı Hüseyin Ersöz de sanığın suçtan kurtulmaya yönelik savunma yaptığını ifade etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise diğer sanıkların savunmasının alınması için duruşmayı 24 Mayıs'a erteledi.

# fetö # soruşturma # hakim # ergenekon # yargıtay # türk # gözaltı # avukat # savcı # dava # Balyoz # kumpas # yargı # balyoz kumpası # türk yargısı # iddianame # yargıç # müşteki