Halka hizmet değil seçim propogandası

Hükümet seçim çalışmaları için kesenin ağzını açtı. Ancak, açılan AKP'nin değil, devletin kesesi oldu. AKP, yerel seçimlere az bir zaman kala, kendine bağlı belediyelerde açılışlaraa hız verdi. Seçim propagandasında, parti kasasından yapılacak harcamaları asgariye indirmek isteyen iktidar, devlet kurumlarına düzenlettiği açılış-temel atma gibi törenlerde, propaganda faaliyeti yürütüyor.

Halka hizmet değil seçim propogandası

Yerel seçimler öncesinde, devlet kurumları açılış ya da temel atma törenlerine hız verdi. Gerekçesi ise halka hizmet değil, AKP'nin seçim propogandası.

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvime göre, siyasi partiler seçim propogandalarını kendi olanaklarıyla yürütmek zorunda. Bu kuralı delen delen parti ise AKP.

Bakanlıklar ve belediyeler, açılış veya temel atma töreni adı altında, adeta mitingler düzenliyor. Bu toplantılara katılan Erdoğan da, iktidarlarının ve adaylarının propagandalarını yapıyor.

Bu toplantılardan sonuncusu, Pazar günü Bakırköy’de yaşandı. Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği, Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni hizmet binasının açılışında Bakırköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Ertekin’in pankartları açıldı. Erdoğan kısmen pankratların kaldırılmasını istese de adayının tanıtımını yapmaktan geri durmadı.

Ulaştırma Bakanlığı da bu kervana katıldı. Ankara'nın Sincan ilçesinde yapılan metro açılış töreni de AKP mitinginden farksızdı. Tören için, belediye otobüsleriyle partililer taşındı. AKP bayraklarının taşındığı tören sırasında kamu kurumlarında çalışan memurlar da idare zoruyla katıldı.

Başbakan Erdoğan, 1 Şubat'ta Beyoğlu'ndaki Okmeydanı Projesi Tapu Dağıtım Töreni'ne, 8 Şubat'ta Kartal'dak Kavşak Ve Yol açılış törenine, 9 Şubat'ta Mecidiyeköy - Kağıthane - Alibeyköy -Mahmutbey Metro Hattı Temel Atma törenine, 15 Şubat'ta Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün Açılış Töreni'ne, 16 Şubat'ta da İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Bütün bu törenlerde mevcut belediye başkanları ya da adaylar yer aldı. Erdoğan seçime yönelik konuşmalar yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # recep tayyip erdoğan # seçim # propoganda