Uçakta gazetecilerle sohbet etti

Başbakan Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle sohbet etti. Erdoğan, cemaatin yeni parti kurma hazırlığında olduğu açıklamalarını yineledi.

Uçakta gazetecilerle sohbet etti

Başbakan Tayyip Erdoğan, Almanya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ağırlıklı konular ise AKP ile cemaat arasındaki karşılıklı telefon dinlemeleri ve HSYK’yla ilgili çalışmalardı.

Erdoğan, evinin dinlenmesinin, "casusluk" olduğunu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyla ilgili bir dosya gönderildiklerini söyledi.

Cemaatin yeni parti kurma hazılığında olduğu iddiasını yineleyen Erdoğan, "30 Mart’tan sonra yeni siyasi aktörler ortaya çıkabilir, 2015 seçimine hazırlık yapanlar var, yeni parti hazırlıkları duyuyoruz" dedi.

Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonlarından sonra diğer devletlerin de cemaate yönelik bakış açısının değişeceğini belirtti.

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ses kayıtlarıyla ilgili açıklamalarına da "Önce SSK’da yaptıklarının hesabını versin. Sen Rahşan Affı’yla kurtulmuş bir adamsın. Önce bunların hesabını ver demek lazım. Bütün sülaleni SSK’ya yerleştirdin." sözleriyle yanıt verdi.

ulusalkanal.com.tr

# almanya # cemaat # erdoğan # casusluk