Geyikbayırı Dağları'nda birkaç sürü kaldı

Antalya'nın Geyikbayırı köyünün dağları bir zamanların keçi yurduydu. Hane başına yüzlerce baş keçinin düştüğü köyde şimdilerde birkaç sürü kaldı. Yüksek girdi maliyetleri sebebiyle hayvancılık bitme noktasına geldi. Yetiştiriciler, acil çözüm bekliyor.

Geyikbayırı Dağları'nda birkaç sürü kaldı

Sarp kayalıkların arasında bu ses ardı ardına yankılanırdı. Çünkü Geyikbayırı dağları bir zamanların keçi yurduydu. Şimdilerde ise keçi sayısı azaldı, bu seslerde neredeyse duyulmaz hale geldi.

Antalya'nın Geyikbayırı köyü, Torosların bir ucunda, Bey Dağları'nın zirvelerinden biri olan Geyiksivrisi'nin eteklerinde, yemyeşil makiliklerin kucağında yer alıyor.

Geyikbayırı ve çevresi keçi yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden biriydi. Hane başına yüzlerce baş keçinin düştüğü köyde, şimdilerde birkaç sürü kaldı.

Keçilerin doğal beslenme alanlarının daraltılması başlıca sorunlardan biri. Bu durum suni yem takviyesini zorunlu kılıyor. İşte orada maliyetler yükseliyor.

Yetiştiriciler, keçilere kapatılan yaylak alanların yeniden açılmasını istiyor. Onlar için hayvan başına yapılan destek bir yana dağlar bir yana. ''Para değil, bize dağları verin'' diyorlar.

# antalya # dağ # toroslar # keçi