Eğitim-İş'ten ikinci kez skandal ihraç kararı

Eğitim-İş Sendikası Diyarbakır ailelerini ziyaret ettiği için 7 öğretmeni ikinci kez ihraç etti. Sendika ihraç kararını ise öğretmenlerin savunmalarını almadan yaptı. İhraç edilen öğretmenlerden Erkan Aksoy, hukuksuz kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Eğitim-İş'ten ikinci kez skandal ihraç kararı

Haber: Seda Akyüz

PKK/HDP'ye bayrak açan ailelerin yanında oldular, sendikaihraç etti.

Eğitim-İş Sendikası’ndaki öğretmenlerin oluşturduğu “Hepimizin Sendikası” grubuna üye 7 eğitimci 2019'da “Evlat Nöbeti” tutan aileleri ziyaret etti. Öğretmenlerin, PKK’nın siyasi uzantısı HDP önündeki eyleme desteğinden rahatsızlık duyan Eğitim-İş’ten ise ihraç kararı geldi.

Kararı yargıya taşıyan öğretmenler bir zafer kazanarak sendikaya geri döndü. Ancak sendika öğretmenleri uzaklaştırmak için yeni bir adım attı. Eğitim-İş, 7 öğretmenin ihraç döneminde yaptığı açıklamaları sendikaya yönelik eleştiri kabul ederek Genel Merkez Disiplin Kurulu’nu topladı.

Kurul, öğretmenlerin ihraç edilmesine karar verdi. Ancak bu karar verilirken 7 eğitimcinin savunması alınmadı. İhraç edilen öğretmenlerden Erkan Aksoy, sendikadan gelen bu kararı Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Hukuka aykırı adım atıldığını belirten Aksoy, Ağustos ayındaki kurultayda da aynı kararın çıkması halinde yargıya başvuracaklarını bildirdi.

# pkk # hdp # öğretmen # evlat nöbeti # eğitimiş # diyarbakır anneleri # sendika # skandal # diyarbakır aileleri # PKKHDP # ihraç # Eğitimİş Sendikası # Hepimizin Sendikası grubu # Genel Merkez Disiplin Kurulu