Erzurum Buz Müzesi'nde 2 yeni sergi açıldı

Dondurucu soğuğuyla ünlü Erzurum'da Türkiye'nin ilk ve tek buz müzesi 2 ayrı sergiye ev sahipliği yapıyor. "Ata Buz Müzesi"ndeki sergilerden biri "Cumhuriyet ve Çocuk", diğeri ise "Tuz Buz" ismini taşıyor.

Erzurum Buz Müzesi'nde 2 yeni sergi açıldı

Ünlü gezgin Evliya Çelebi, "Ben Erzurum'da 11 ay, 29 gün kaldım, yaz görmedim" demişti. "Damdan dama atlarken kedinin boşlukta donduğu şehir" diye anlatmıştı. Türkiye'nin ilk ve tek buz müzesi de Erzurum'un bu ününü adeta tescilledi.

Geçen yıl açılan Ata Buz Müzesi, iki yeni sergiye ev sahipliği yapıyor. Bu sergilerden birisi "Cumhuriyet ve Çocuk", diğeri ise "Tuz Buz" adını taşıyor. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sergide buzdan yapılan iglo ev, Türkiye haritası ve Türk bayrağı ile, Nene Hatun heykelinin de bulunduğu 22 eser yer alıyor. 16 Ocak'ta hayatını kaybeden ünlü besteci Muammer Sun da unutulmadı. Heykel Bölümü öğretim üyesi Halil Daşkesen, ünlü besteci anısına yaptığı piyano heykelini anlattı.

Dr. Öğretim Üyesi Caner Yedikardeş ise ateşin ürünü seramik ile buzu "Tuz Buz" temalı sergide bütünleştirdi.

Özel ışık sistemleriyle aydınlatılan müze, içerideki soğuk hava nedeniyle ziyaretçilerini adeta kutuplarda yolculuğa çıkarıyor.

# erzurum # sergi # buz # Evliya Çelebi # buz müzesi # ata buz müzesi