Vaka sayılarında korkutan artış

Türkiye’de vaka sayısı arttıkça risk haritası da değişiyor. Sağlık Bakanlığının açıkladığı her 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayılarına göre, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da hızlı artış dikkat çekiyor. Vatandaşlara göre, salgının önüne ancak tedbirlere tam uyumla geçilebilir.

Vaka sayılarında korkutan artış

Türkiye’de vaka sayısı artıyor. İllerdeki risk haritası da değişiyor. Çok yüksek riskli yani kırmızı kategorideki iller çoğalıyor. Sağlık Bakanlığının açıkladığı her 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayılarında, birçok ilimizde geride bıraktığımız haftaya göre artış yaşandı.

Haftalık Kovid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 251,12, Ankara'da 107,99 İzmir'de 111,41, Antalya’da 119,18 oldu. 4 Büyükşehirdeki hızlı artış dikkat çekti.

Kentte, il genelindeki toplu etkinliklerde sosyal mesafekuralının sağlanması ve toplu yürüyüş, açık hava toplantısı gibi etkinliklerin, 15 gün süreyle yasaklanması kararlaştırıldı.

Vatandaşlar, kurallara daha sıkı uyularak salgının önüne geçilebileceğini söyledi.

# izmir # istanbul # ankara # türkiye # koronavirüs # antalya # Kovid19 # vaka # vatandaş # sağlık bakanlığı # vaka sayısı # büyükşehir # Sosyal mesafe # kural # risk # Risk haritası # yüksek risk