Meclise türban seferi

Köşkteki 29 Ekim resepsiyonun gündemi AKP'nin Meclis'e türban seferi oldu. Cumhurbaşkanı Gül türban konusunda CHP'ye teşekkür etti, "başörtüsü konusunda eski anlayışların kaldırılmasında CHP'nin de katkısı oldu" dedi. MHP lideri Bahçeli "Başörtülü vakillere anlayışlı olacaklarını" söyledi. Kılıçdaroğlu da miletvekillerine “Merve Kavakçı dönemini hatırlatan bir tepki gösterilmeyin" uyarısı yaptı.

Meclise türban seferi

29 Ekim Cumhuriyet bayramı resepsiyonunda gündem AKP'nin Meclis'e türban sokma hazırlıkları oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve siyasilerden konuyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Gül, türbanla tartışmasyla ilgili CHP'ye teşekkür etti.

Başörtüsü konusunda eski anlayışın değişmesinde CHP 'nin de katkısı olduğunu ifade etmek isterim. Bu konu bir tabu olarak görülürdü. Onların da müspet anlamda katkısı olduğunu görmek gerekir. TBMM'nin tüzüğünde, bildiğim kadarıyla Meclis Başkanı 'bir engel yok' diyor. Neticede siyasetin bileceği bir konu. Anayasaya ayıkırı olan Meclis'e türban sokma girişimiyle ilgili MHP Lideri Devlet Bahçeli de konuştu. Bahçeli; "Başörtülü vekillere anlayışlı olacağız, CHP de anlayışlı olmalı" dedi.

CHP'den de türbanla ilgili yumuşama sinyalleri geldi. 29 Ekim günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu partisinin kadın milletvekilleriyle türban gündemiyle özel bir toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu milletvekillerine " Merve Kavakçı dönemini hatırlatan bir tepki göstermeyin" uyarısı yaptı. Kılıçdaroğlu milletvekillerine gereken tepkinin "grup başkanvekilleri tarafından verileceğini" söyledi.

AKP'nin hacdan dönen dört kadın milletvekilinin türban takarak 31 Ekim'de Meclis'e gelmeyi planladığı öğrenildi. O gün Meclis oturumunu yönetecek isim MHP'li Meral Akşener. Akşam gazetesine konuşan Akşener, "Meclis'e türbanla girilmesiyle ilgili bir engel olmadığını" ileri sürdü. Öte yandan hacca giden Meral Akşener'in de "Meclis'e türbanla geleceği" iddia edildi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # meclis # chp # mhp # tbmm # kılıçdaroğlu # erdoğan # 29 ekim # Gül # türban # köşk # resepsiyon # Bahçeli