Kırmızı listedeki teröristler Hejar Çelik ve İshak Özçaktu öldürüldü

İnönü Stadı, Merasim Sokak, Kayseri ve İstanbul'da yaşanan birçok terör saldırısının emrini veren 2 PKK'lı Diyarbakır'da etkisiz hale getirildi. Bu durum örgüt içindede büyük moral bozukluğuna neden oldu.

Kırmızı listedeki teröristler Hejar Çelik ve İshak Özçaktu öldürüldü

Diyarbakır kırsalında 19 Temmuz'da etkisiz hale getirilen beş teröristten 2'sinin kırmızı listede olduğu öğrenildi. Teröristler 4'er milyon lira ödülle aranıyordu.

Söz konusu teröristlerin örgütün sözde orta saha sorumlusu Hejar Çelik ile sözde Amed eyaleti özel güç sorumlusu İshak Özçaktu olduğunun tespit edildi.

Öldürülen PKK'lıların planladığı olayların ayrıntıları da öğrenildi. İshak Özçaktu'nun Ankara Merasim Sokak, Beşiktaş Vodafone Park Stadyumu ve Kayseri'de askeri servis aracına düzenlenen bombalı saldırıların planlayıcısı olduğu aktarıldı.

Kırmızı listedeki PKK'lıların öldürülmesi örgütte büyük çöküntüye neden oldu. Örgüt ele başlarının konuşmaları telsizlere yansıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonla ilgili paylaşımda bulundu. Soylu, "Porsipi. Bu akşam rahat uyuyacağım. Uzun zamandır peşindeydik. İnönü Stadı, Merasim Sokak, Kayseri, İstanbul hepsinin intikamı alındı. Bu kırmızı başka kırmızı... Şükürler olsun. Bu olmadan gitseydim. Gözüm açık giderdim." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# diyarbakır