Rusya St Petersburg'ta metroda çifte patlama: Ölü sayısı yükseldi

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde metroda iki patlama olduğu belirtildi. Yapılan açıklamaya göre ölü sayısı 11'e yükseldi, 20 kişi de yaralandı. Patlama sonrası şehirdeki tüm metro istasyonları kapatıldı. Patlamanın ardından Putin yaptığı açıklamada, "Terör dahil bütün olasılıklar masada" dedi. Patlamalara parça tesirli bombanın yol açtığını duyuruldu. Rusya Başsavcılığı sözcüsü Aleksandır Kurennoy, St. Petersburg metrosunda meydana gelen patlamaların "terör saldırısı" olduğunu söyledi. Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'e, patlamada hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için acil şifalar dileklerini iletti. Patlamanın meydana geldiği istasyonun yakınında yer alan Plosjad Vosstania durağında patlamamış bomba bulundu. Bomba yetkililer tarafından etkisiz hale getirildi. Dışişleri Bakanlığı tarafından Rusya'daki patlamalarla ilgili olarak başsağlığı mesajı yayınlandı. Bu arada Rus televizyonu REN, metrodaki terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen kişinin fotoğrafını paylaştı.

Rusya St Petersburg'ta metroda çifte patlama: Ölü sayısı yükseldi

Rusya'nın St. Petersburg kentinde iki metro istasyonunda birden patlama meydana geldi.

Reuters haber ajansı ise kendi kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre tek patlama gerçekleştiğini belirtiyor.

Yapılanaçıklamaya göre ölü sayısı 11'e yükseldi 20 kişi de yaralandı

Ölü sayısını yükselmesinden endişe ediliyor.

Şehirdeki tüm metro istasyonlarının kapatıldığı belirtilirken, Interfax ajansı, patlamalara parça tesirli bombanın yol açtığını duyurdu.

RUSYA BAŞSAVCILIĞI: PATLAMA, TERÖR SALDIRISI

Rusya Başsavcılığı sözcüsü Aleksandır Kurennoy, St. Petersburg metrosunda meydana gelen patlamanın "terör saldırısı" olduğunu söyledi.

Kuennoy patlamayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını belirtti.

PATLAMA; PUTİN, ST PETERSBURG'DAYKEN MEYDANA GELDİ

Hürriyet Moskova temsilcisi Nerdun Hacıoğlu'nun verdiği bilgiye göre saldırı Rusya Devlet Başkanı Putin'in de St. Petersburg'da bulunduğu bir anda gerçekleşti. Devam eden bir alarm var. Bu arada üçüncü bombanın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

PUTIN'DEN İLK AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Putin’den patlamalar sonrası ilk açıklama geldi.

Ölü ve yaralılar olduğunu doğrulayan Putin, "Güvenlik servislerinin başkanları ile görüşme halindeyiz. Patlamaların kaynaklarını bulmaya çalışıyorlar. Terör dahil tüm olası nedenler değerlendiriliyor" dedi.

TÜRKİYE'DEN RUSYA'YA BAŞSAĞLIĞI

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'e, patlamada hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için acil şifalar dileklerini iletti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanlığı tarafından Rusya'daki patlamalarla ilgili olarak başsağlığı mesajı yayınlandı.

Yapılan açıklamada şunlar denildi:

Rusya’nın St. Petersburg kentinde bugün metroda meydana gelen patlama neticesinde çok sayıda can kaybı yaşandığı üzüntüyle öğrenilmiştir.

Terörün her türlüsüne karşı olduğunu defaatle açıklamış bir ülke olarak bu alçak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Hadisede hayatlarını kaybedenlerin kederli yakınlarına, Rus yönetimine ve dost Rus halkına en içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz

TERÖRİSTE AİT OLDUĞU İDDİA EDİLEN FOTOĞRAF

Rus televizyonu REN, metrodaki terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen kişinin fotoğrafını paylaştı.

Terör zanlısının metroda bomba yüklü sırt çantasını bırakıp kaçtığı iddia edildi.

HELİKOPTERLER, CESETLER İÇİN İNDİ

BBC'ye konuşan Geoff Edwards, patlamanın meydana geldiği Tekhnologishesky Institut istasyonunu her gün kullandığını belirterek şunları söyledi:

Şu anda gökyüzünde helikopterler uçuyor, ben penceremden seslerini duyabiliyorum. İş arkadaşlarım cesetler için istasyon yakınına helikopterlerin indiğini söyledi. Saldırı hayli ürkütücü.

İngiltere Liverpool'dan olan Edwards, halihazırda St.Petersburg'da yaşıyor.

#PrayForSaintpetersburg TREND TOPIC

Sosyal medya saldırıya anında tepki gösterdi. Kısa sürede Twitter'da #PrayForSaintpetersburg etiketi dünya çapında trend topic oldu, yüz binlerce kullanıcı attıkları mesajlarla St. Petersburg'un yanında olduğunu gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # patlama # metro # petersburg