İran Tahran'da Türkiye'nin terörle mücadelesini Vatan Partisi anlattı

Değişen dünya dengeleri, diplomatik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler İran’da masaya yatırıldı. Başkent Tahran’da yapılan Üçüncü Uluslarası Bölgesel Gelişmeler ve İran’ın Dış Siyaseti Sempozyumu'na 11 ülkeden 25 seçkin akademisyen ve araştırmacı katıldı. Sempozyumda Türkiye'yi Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Beyazıt Karataş ve Doç. Dr. Cüneyt Akalın temsil etti.

İran 11 ülkeden 25 akademisyen ve siyaset bilimciyi Tahran Allame Tebatebai Üniversitesi'nde bir araya getirdi. 3. Uluslarası Bölgesel Gelişmeler ve İran’ın Dış Siyaseti Sempozyumu ağırlıklı olarak bölgesel gelişmeler ele alındı.

Sempozyumun açılış konuşmasını İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin uluslarası ilişkiler özel danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan yaptı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş ve Doç. Dr. Cüneyt Akalın da sempozyumun özel davetlileri arasındaydı.

Türkiyenin PKK/PYD ve IŞİD ile mücadelesi, ABD’nin İsrail koridoru, Başika krizi, 15 Temmuz Darbe girişimi ve FETÖ hakkında kapsamlı bir sunum yapan Karataş, salonda bulunan dinleyicilerin dikkatlerini üzerine topladı. Öğretim görevlileri ve öğrenciler Karataş'ı soru yağmuruna tuttu.

Doç.Dr. Cüneyt Akalın da Batı Asya’da yeni ittifaklar, Batı Asya birliği ve Türkiye-İran ilişkiler konusuna akademik sunum yaptı. Akalın, Batı Asya Birliği teorisinin uygulanması için koşulların uygun olduğuna vurgu yaptı.

Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, sempozyumu Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Sempozyumu, bölgesel etkileri bakımından bir fırsat olarak yorumlayan Doç. Dr Cüneyt Akalın da bölgede barış ve kalkınmanın Batı Asya ülkelerinin birlikteliği ile gerçekleşeceğine dikkat çekti.

HABER-KAMERA: YAKUP ASLAN

ulusalkanal.com.tr​

# vatan partisi # iran tahran