Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Oruç Reis açıklaması

Dışişleri Bakanu Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki son gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, "Oruç Reis bakımda olduğu için yeni Navtex yayınlanmadı" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Oruç Reis açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında Doğu Akdeniz'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Oruç Reis'in Antalya açıklarına demirlemesi, "Türkiye geri adım attı" tartışmalarına neden olmuştu. Bakan, tartışmalara son noktayı koydu, Oruç Reis'in limana bakım ve ikmal için çekildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı'na da tepki gösterdi. Macron'un dürüst bir siyasetç, olmadığını söyleyen Dışişleri Bakanı, "İç siyasette eriyor. Libya'da desteklediği darbeci kaybediyor, Suriye'de önemli bir aktör olmaktan çıktı. Fransa, Avrupa'nın yeni liderliğine oynuyor. Fransa her yere saldırıyor, ben liderim demek istiyor. Liderim demekle de lider olunmuyor" diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin hamlelerinin endişe verici olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, " Ambargoyu kaldırdılar. Bunu da daha sonra bir mutabakata çevirdiler. Bu atılan adım, Ada'da eşitliği bozuyor." dedi.

ulusal.com.tr

# doğu akdeniz # Navtex # enerji bakanlığı # Oruç Reis # Katerina Sakelaropulu