Son dakika haberleri... Valiler Kararnamesi yayımlandı! 41 ilin valisi değişti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre, 41 ilin valisi değişti. 18 ile yeni vali ataması yapılırken, 23 ilin valisi ise yer değiştirdi. Muğla Valisi Esengül Civelek Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına getirildi. Sağlık çalışanlarına ilişkin sözleri ile tepki çeken Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ise merkeze alındı.

Son dakika haberleri... Valiler Kararnamesi yayımlandı! 41 ilin valisi değişti

Bazı illerin valileri yer değiştirdi, bazı illere ise yeni valiler atandı.

10 Haziran tarihli Resmi Gazete’de valilere ilişkin karar yayımlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kararnameyi imzaladı. Kararname ile 41 ilin valisi değişti.

Atama kararlarına göre 18 ile yeni vali atandı, 23 ilin valisi yer değiştirdi. Muğla Valisi Esengül Civelek Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına getirildi. Yerine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı atandı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise Eskişehir Valiliğinde görev aldı. Ayyıldız’dan boşalan göreve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger getirildi. Ağrı Valisi Süleyman Elban, Adana Valiliğine atandı.

17 vali, mülkiye başmüfettişliğine atanarak merkeze alındı. Merkeze alınanlar arasında Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş da yer aldı. Bektaş, sağlık çalışanlarına ilişkin sözleri nedeniyle eleştirilmişti.

Zonguldak Valiliği görevine Bektaş yerine Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz getirildi.

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ise Nevşehir Valiliği’ne atandı. Becel, Valilik Kararnamesi listesinde bulunan tek kadın oldu. Becel, 2015’ten bu yana Çatalca Kaymakamlığı görevini yapıyordu.

Kararname ile ayrıca İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatına da atamalar yapıldı. İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Serdengeçti Personel Genel Müdürü oldu. Mülkiye Başmüfettişi Turan Ergün, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na getirildi.

ulusal.com.tr

# süleyman soylu # İçişleri Bakanı # valiler kararnamesi