Öcalan’ı sorgulayan komutan İmralı tutanaklarını değerlendirdi

Öcalan’ı sorgulayan komutan İmralı tutanaklarını değerlendirdi

1999 yılında sorguladığında devlete teslim olmuş, devletin ağzının içine bakan bir Öcalan olduğunu hatırlatan Uğur, ‘Geldiğimiz noktada ise emirler yağdırıyor’ dedi

Abdullah Öcalan’ı 1999 yılında İmralı’da sorgulayan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Öcalan’ın BDP/HDP heyetleriyle yaptığı görüşme tutanaklarını değerlendirdi. Uğur, “Öcalan, o zaman devletin emrinde taşeronluk görevi yaparken, şimdi Amerika’nın emrinde emirler yağdıran bir taşeron” dedi.

‘ÖCALAN’I BENİM KADAR TANIYAMAZLAR’

Uğur, şunları kaydetti: “1999 yılında sorguladığımda devlete teslim olmuş, devletin ağzının içine bakan, taşeronluk görevini gönüllü olarak kabullenmiş bir Öcalan vardı. Ancak şimdi geldiğimiz noktada ise devletin yasalarının bile kaç tane olacağına, Bakan Beşir Atalay’ın neler yapacağına dair emirler, talimatlar veren bir Öcalan var. Öcalan’ı kimse benim kadar iyi tanıyamaz. Bizim sorguladığımız zamanlarda devletin emrindeydi. O zamanlar taşeronluk görevi yaptığını kendi de söylemişti. Şimdi de taşeronluk yapmaktadır. Uluslararası camiada da kim güçlüyse onun tarafından kullanılan taşerondur. Bana 1999 yılında ‘Bizim Türkiye’yi bölmek gibi bir niyetimiz yok. Biz bütün Türkiye’ye tabiyiz’ demişti. Şimdi ise HDP parlatılmaya çalışılıyor. Bütün solu temsil eder gibi gösterilmesi, Öcalan ve Amerika’nın projesidir. 1999-2001 tarihlerinde PKK etksizleştirilmişti. Yine şehitler gelmiyordu ama bedeli pazarlık değildi. Ne Amerika ne de başka birileri karışamazdı. Şimdi ise Türkiye parlementosuna emirler yağdırabilecek duruma getirilmiş bir adam var karşımızda.”

‘KÜRTLERİ DEVLETİN EMRİNE VERİRİZ’

1999 yılındaki Öcalan’ın şu an tam aksi konuşmalar içerisinde olduğunu belirten Uğur, “Öcalan o zamanlar bana, ‘Efendim biz bütün Kürtleri Türkleştiririz ve devletin emrine veririz. Ben bunları yapmazsam beni asın’ diyordu. Bugün de yine çok yüksekten uçan tavırlar içerisinde. Ama artık muhataplarının ne durumda olduğunu bildiği için emredici konuşuyor. Fakat asıl mesele Türk Milleti’ne yaşam alanı bırakılmaması. O halde milletin yapacağı, 1919’lardaki gibi Mustafa Kemal devrimidir. Yani Mustafa Kemal devriminin tamamlanması gerekir” diye konuştu.

‘İŞÇİ PARTİSİ OLARAK BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Tutanaklardan Öcalan’ın MİT yetkililerine Suriye ve PYD konusunda talimatlar verdiğinin anlaşılmasına dikkat çeken Uğur, şöyle devam etti: “Öcalan 1999 yılında Suriye ve Irak’la ilgili tek bir kelime edemezdi. O zamanlar Barzani’yi, Talabani’yi yerin dibine soktu. Şimdi Suriye ve Irak’ın üniter yapılarını bozmak için MİT’e talimatlar yağdırıyor. Biz onun kendi örgütünü sattığını ve TC’ye hizmet etmek için neler söylediğini gördük. Şimdi onunla görüşen sözde devlet yetkilileri bu adama lider muamelesi yapıyor. Aslında bizim Kürt kardeşlerimizin hiçbiri, PKK yandaşları hariç, Öcalan ve PKK himayesinden hoşnut değil. Mevcut iktidar bu kardeşlerimizi PKK’nın kucağına itiyor. Öcalan, karşısında şu anda böyle bir iktidar olduğu için Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında çalışıyor. Yapılacak iş PKK terörünü görmek ve bu taşeronluğa izin vermemektir. İşçi Partisi olarak şunu söylemek isterim ki, biz buna izin vermeyeceğiz. Açılım tezgâhına karşı koyan da bir tek partimizdir.”

Seda Akyüz

Aydınlık

# AKP # MİT # meclis # suriye # ırak # bekir bozdağ # aydınlık # BDP # erdoğan # beşir atalay # öcalan # yasa # esad # sadullah ergin # hakan fidan # adalet bakanı # açılım # ceyhun bozkurt # mursi # kürdisan