Yüce Divan oylaması 5 Ocak'ta

AKP’li 4 eski bakan hakkındaki yolsuzluk iddialarını soruşturmak üzere kurulan Meclis Komisyonu 5 Ocak pazartesi günü oylama yapmak üzere son kez toplanacak. Komisyonda AKP’lilerin Yüce Divana gönderilmesi kabul edilirse, ocak ayı içinde genel kurulda oylama yapılacak.

Yüce Divan oylaması 5 Ocak'ta

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda isimleri geçen AKP’li dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmemesi 5 Ocak pazartesi günü karara bağlanacak.

AKP’li eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddiaları soruşturan Meclis Komisyonu, oylama yapmak üzere toplanacak.

Zafer Çağlayan "altın çıkarmak", Muammer Güler "imtiyaz sağlamak", Egemen Bağış "Reza Zarrab'a aracılık" ve Erdoğan Bayraktar da "tavassut ve göz yummaktan" ayrı ayrı Yüce Divan oylaması yapılacak.

Eski bakanların Yüce Divan gönderilmesi kararı çıkarsa hangi suç veya suçlardan gönderileceği ayrıca oylanacak. Soruşturma önergesine göre Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında 2, Egemen Bağış hakkında 3, Muammer Güler hakkında ise 4 ayrı suçlama bulunuyor.

Meclis İçtüzüğü’ne göre soruşturma komisyonu raporunu en son 9 Ocak 2015’ tarihinde Meclis Başkanlığı’na sunmak zorunda. Komisyon raporu 30 Ocak'a kadar Genel Kurul'da görüşecek ve oylanacak. Oylamanın gizli yapılmasını isteyen muhalefet ve bağımsızların 224 oyu bulunuyor. Oylamada eski bakanların Yüce Divan’da yargılanabilmeleri için en az 276 milletvekilinin ‘kabul’ oyu kullanması gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

# muammer güler # zafer çağlayan # yüce divan oylaması