Necdet Özel 15 gün rapor aldı!

Suriye ile savaş senaryoları ve Yüksek Askeri Şura hazırlıkları döneminde Genelkumay karargahında sürpriz bir gelişme yaşandı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 15 gün rapor aldı. Küçük bir operasyon geçirdiği belirtilen Özel''in, "Görevi Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'a bırakıyorum" dediği öğrenildi.

Necdet Özel 15 gün rapor aldı!

Genelkurmay Karargahında sürpriz bir gelişme yaşandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, sağlık sorunu nedeniyle 15 gün rapor aldı.

Suriye'ye operasyon iddialarının konuşulduğu günlerde Orgeneral Özel'in karargaha gitmemesi Ankara kulislerini hareketlendirdi. Kısa süre içerisinde Orgeneral Özel'in bir operasyon geçirdiği ve sağlığı nedeniyle 15 gün rapor aldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Necdet Özel, Gazi Üniversitesi hastanesinde küçük bir operasyon geçirdi. Özel'in sağlık durumunun iyi olduğu ifade edilse de hastalığına ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.

Genelkurmay Başkanı'nın Suriye ile savaş senaryolarının gündeme getirildiği ve Yüksek Askeri Şura toplantısının hemen öncesine denk gelen bir dönemde rapor alarak istirahate çekilmesi şaşkınlık yarattı.

Genelkurmay Başkanlığının rapor alma hakkı bulunuyor. Ancak teamüllere göre, komutan istirahate çekilse bile karargahı yönetmeye devam ediyor. Özel'in bıraktığı vekalet yazısında, "15 gün raporluyum. Görevi Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'a bırakıyorum" ifadelerine yer verdiği belirtildi.

Orgeneral Özel 2014'ün Temmuz ayında da, gözünde strese bağlı ortaya çıkan zona nedeniyle bir süre GATA Askeri Hastanesi'nde tedavi görmüştü.

ulusalkanal.com.tr

# necdet özel