Greenpeace'den kırmızı kart

Galatasaray'ın yer aldığı B Grubu'nda, Şampiyonlar Ligi maçı için Kopenhag’da bulunan Real Madrid’in basın toplantısına, Greenpeace’in eylemi damgasını vurdu. Teknik direktör Carlo Ancelotti ve Portekizli futbolcu Pepe bugünkü maç öncesinde basın toplantısı yaparken, arkalarında “Kuzey Kutbu’nu kurtarın, Gazprom’a kırmızı kart gösterin” yazan Greenpeace’in pankartı açıldı. Gülüşmelere neden olan pankart, yetkililer tarafından kaldırdı.

Greenpeace'den kırmızı kart

Greenpeace, Şampiyonlar Ligi sponsorlarından olan Gazprom'u böyle protesto etti.

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda bu akşam Kopenhag ile karşılaşacak olan Real Madrid'de tek-nik Direktör Carlo Ancelotti ve Portekizli futbolcu Pepe'nin düzenlediği basın toplantısına, bu görüntüler damga vurdu.

Toplantı sırasında platformun üstünden, üzerinde Greenpeace'in sloganının yazılı olduğu bir pankart yavaşça aşağı doğru açıldı. Pankartta, İngilizce "kuzey kutbunu koru, Gasprom'a kır-mızı kart göster" yazıyordu. Şaşkınlıkları yüzlerinden okunan Real Madrid'li teknik adam ve portekizli futbolcu, pankartta gülümseyerek baktılar.

Pankartı Kopenhag'ın basın sözcüsü Christian Wolny indirdi.

Basın toplantısı, pankartın indirilmesinden sonra devam etti. Pankartın basın odasına ne zaman ve nasıl asıldığı ise araştırılıyor.

ulusalkanal.com.tr

# Galatasaray # real madrid # şampiyonlar ligi # kopenhag # b grubu