Ermenistan'a ağır darbe: Sözde lider Arutunyan ağır yaralı

Çıkmazdaki Ermenistan, savaşı cephe hattının dışına taşımaya kalkıştı. Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehir Gence'ye uzak menzilli füzelerle saldırdı. Üstelik saldırıda kullanımı yasak olan "Misket bombaları" kullanıldı. Yani köşeye sıkışan Erivan, Cenevre sözleşmesini, bile isteye ihlal etti. Saldırılada 2 sivil hayatını kaybetti, yüze yakın yaralı var. Azerbaycan'dan Erivan yönetimine yine sert uyarılar yapıldı. Cephe hattı Dağlık Karabağ'da ise 8 köy daha işgalden kurtarıldı, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Magadiz yerleşim birimine Azerbaycan bayrağı dikildiği anların görüntülerini yayınladı. Halk Azerbaycan askerlerini sevinç gösterileri ile karşıladı. Azerbaycan'ın Ermenistan'ın askeri hedeflerini imha ettiği bir saldırıda Karabağ'ın sözde lideri Harutyunyan'ın ağır yaralandığı belirtiliyor...

Ermenistan'a ağır darbe: Sözde lider Arutunyan ağır yaralı

Çaresizlikten gözü dönen turuncu lider Paşinya'nın yönetimindeki Erivan, aradığı desteği bulamadı. Dünyayı tehdit etmek için insanlık suçu işlemeye başladı. Savaşı Dağlık Karabağ'ın dışına taşıdı.

Ermeni gruplar cephe hattına 40 kilometre uzaklıktaki sivilleri vurdu. Sabaha karşı Azerbaycan'ın en büyük 2.'inci şehri Gence'ye Ermenistan topraklarından saldırı düzenlendi. Uzak menzilli füzeler 350 bin kişin yaşadığı yerleşim yerlerine düştü. Üstelik 2009 yılında üretimi ve depolanması yasaklanan misket bombaları kullandı.

Cenevre sözleşmesini ihlal eden Ermenistan'ın saldırısı sonrası, evler harabeye döndü. 2 kişi hayatını kaybetti, 2'si çocuk 100'e yakın kişi yaralandı.

Azerbaycan'dan sert uyarı yapıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Gence saldırısının ardından basın toplantısı düzenledi. Ermenistan'ın Gence saldırısı ile savaş suçu işlediğini söyledi.

Hikmet Hacıyev, bir sığınakta gizlenen Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Arayık Harutyunyan'ın da ağır yaralandığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da çok sert konuştu. "Ermenistan topraklarından Azerbaycan topraklarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar, kışkırtmaya yöneliktir ve çatışma bölgesini genişletmektedir." dedi.

Ermeni askeri gruplar, Karabağ’da ise Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini topçu ve roket atışlarıyla bombalıyor.

Azerbaycan saldırılara anında yanıt veriyor... Çok sayıda nokta ateş altına alındı. Yerle bir edilen hedeflerin vurulma anına ilişkin görüntüler paylaşıldı. Ermenistan ordusunun çok sayıda zırhlı aracı yok edildi.

Gece saatlerinde Dağlık Karabağ'da 8 köy daha işgaleden kurtarıldı. Gün içerisinde bir haber daha geldi. Karabağ bölgesinde kritik öneme sahip Cebrail kenti de işgalden kurtarıldı.

Azerbaycan Ordusu sevgi gösterileri ve bayraklarla karşılandı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgal altındaki Magadiz yerleşim birimine Azerbaycan bayrağı dikildiğini anların görüntüsünü yayınladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vagif Dergahlı da Azeri ve Türk askerler arasında olduğu iddia edilen telsiz konuşması kaydının sahte olduğunu açıkladı.

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi’nin yayınladığı ses kaydının bölgedeki askeri eylemlerle hiçbir ilgisi olmadığı vurgulandı.

ulusal.com.tr

# Azerbaycan # Ermenistan # Cenevre # erivan # Magadiz