Aşıda öncelikli gruplar belli oldu: İlk aşıyı kimler olacak?

Yapılacak olan koronavirüs aşısının gruplar arasındaki öncelik sıralaması Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. Sağlık Bakanlığı'nın 4 aşamalı takvime göre öncelikli meslek grupları belli oldu.

Aşıda öncelikli gruplar belli oldu: İlk aşıyı kimler olacak?

Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde ayrıntılı şema ile hangi meslek gruplarının aşılanacağı anlatıldı.

Duyuruda, ''Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır.'' ifadelerine yer verildi.

4 aşamalı takvimin ilk aşamasında üç kısım bulunuyor. Buna göre öncelik sağlık kurumunda çalışanlar ve tüm eczane çalışanlarında olacak. İkinci kısımda ise yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalanlar ve çalışanlar, üçüncü kısımda ise 65 yaş üstü bireyler öncelik hakkına sahip olacaklar.

Takvimin ikinci aşaması ise iki kısımdan oluşuyor. İlk kısım hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörleri içerirken, ikinci kısımda 50-64 yaş arası vatandaşları kapsıyor.

Takvimin üçüncü aşaması ise sırasıyla kronik hastalığı olan kişiler ve diğer gruplar şeklinde iki kısma ayrılıyor.

Takvimin son aşamasında ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanlar yer alıyor.

# koronavirüs # Kovid19 # aşı # sağlık bakanlığı # yaşlı # engelli # Covid19 # Koronavirüs aşısı # Sağlık Çalışanları # 65 yaş üstü # aşı takvimi # Kronik hastalık # eczane çalışanları