İşte Tahir Elçi'nin yayımlanmasını istemediği röportajı

Aydınlık Gazetesi, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ricası ile yayımlanmayan "özel röportajı" yayımladı. "PKK'yı eleştirirsen yok edilirsin" diyen Elçi, PKK'ya karşı cesur açıklamalarıyla dikkat çekti.

İşte Tahir Elçi'nin yayımlanmasını istemediği röportajı

Diyarbakır Barosu BaşkanıTahir Elçi öldürülmeden 2 ay önce Aydınlık Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamalarla dikkatleri üzerine çekmişti. İşte o söyleşi kayıt cihazı kapandıktan sonra da devam etti. Elçi o görüşmeden PKK'ya karşı cesur çıkışlar yaptı ancak yayımlanmasını istemedi. Yayımlanmadı da... Taki öldürülene kadar.

Tahir Elçi yayımlanmasını istemediğini konuşmasında PKK'nın etnilk milliyetçiliğini eleştirmiş ve "PKK'yı eleştiren dışlanıyor ya da yok ediliyor..." demişti.

"KÜRT MİLLİYETÇİLİĞİYLE BİRLİK OLMAZ: Bir yandan Kürt ve Türk'ün birliğini savunacaksın, bir yandan da Türk'ü görmeyeceksin. Birlik böyle olmaz. Yani Kürt milliyetçiliği temelinde birlik olmaz. Kürt aydını da PKK'yı desteklemek durumunda. Açıkça söylemek gerekirse bu milliyetçilikten besleniyor, varlığı buna bağlı."

Tahir Elçi, PKK'nın silah bırakmasıyla ilgili sorulara da oldukça net yanıtlar verdi. Elçi, PKK'nın silah gücüyle bölgedeki rant ekonomisini kontrol ettiğine dikkat çekti.

"SİLAH GİDERSE RANT BİTER: Varlığı silaha dayalı bir örgüt. Silah gitti PKK bitti. Yani rant bitti. Siz olsanız bırakır mısınız? PKK burada kayıt dışı ekonomiyi de elinde tutuyor. Silah kaçakçılığından al da, sigara kaçakçılığına kadar... Bu büyük bir ekonomik gelir PKK için."

Elçi, bölge halkının da bu durumdan çok zarar gördüğünü ve rahatsız olduğunu vurguladı.

"ELEŞTİRİRSEN YOK EDİLİYORSUN: Yaşananlardan Kürt Halkı zarar görüyor. Barikatlar yüzünden, silahlar yüzünden çocuğu okula gidemiyor. Kendisi işe gidemiyor. Bunları açık açık görüyor. Ama eleştirirsen dışlanıyorsun ya da yok ediliyorsun. Çaresizlik var bir taraftan da. Çünkü PKK'nın alternatifi yok."

ulusalkanal.com.tr

# tahir elçi # diyarbakır barosu başkanı