İran'da önemli konferans

"Şiddet ve Radikalizmden Uzak Bir Dünya" başlıklı konferans İran’ın başkenti Tahran’da başladı. 40 ülkeden üst düzey yetkilinin katıldığı konferansın açılış konuşmasını İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptı. Ruhani, rerörle mücadele eden ülkelerin bölgesel meselelerde ve istihbarat alanlarında işbirliği yapması gerektiğine dikkat çekti.

İran'da önemli konferans

Suriye’nin ardından İran da, şiddet ve radikalizmin ürettiği teröre karşı "Şiddet ve Radikalizmden Uzak Bir Dünya" konferansına ev sahipliği yaptı.

Başkent Tahran’da düzenlenen konferansa 40 ülkeden üst düzey yetkili katıldı. Terör örgütlerine karşı mücadele eden Suriye ve Irak’ın dişileri bakanları da toplantıya katılan isimler arasındaydı.

Konferansın açılış konuşmasını İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptı. Ruhani, "Terörizmin şekillenmesinde ve terör gruplarının finansmanında yardımcı olan ülkelerin teröristlerden uzak durmaları gerektiğini" belirtti. İran lideri, "Teröre detsek veren ülkeler, terörden zarar gören Irak ve Suriye’nin zararlarını karşılamalıdır" dedi.

Terör örgütlerinin işsizlik ve fakirlikten beslendiğini söyleyen Ruhani, Birleşmiş Milletlere de bu unsurların ortadan kaldırılması fon oluşturulması çağrısı yaptı.

Ruhani, terörle mücadele konusunda ciddi olan ülkelerin bölgesel meselelerde ve istihbarat alanlarında işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

Haber: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

# suriye # iran