Filipinler'den Çin'e ulaştı

Çin'in Hong Kong ve Makau bölgeleri ile güney eyaletlerinde etkili Mangkhut tayfunu nedeniyle kırmızı alarm verildi. Tayfun sebebiyle hayat durma noktasına geldi.

Çin'in güney eyaletlerinde adeta yer yerinden oynadı. Filipinlerden başlayan tayfun Çin'in güney eyaletlerinde 165 kilometreye ulaştı. Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi 'Mangkhut' adı verilen tayfun nedeniyle en üst alarm seviyesi olan kırmızı alarm uyarısı yaptı.

Hong Kong ile Çin'in güney eyaletlerinde görülen tayfunun hızı balıkçılığı, hava, demiryolu ve denizyolu ulaşımı ve eğitimi durma noktasına getirdi.Hong Kong ve Makau'da sel ve taşkınlara yol açtı. 50 bin balıkçı teknesine de limanlara geri dön çağrısı yapıldı.

Kameralara yansıyan görüntülürde, fırtınanın ağaçları, kaldırımları, çatıları, pencereleri söktüğü ve insanları yerde sürüklediği görülüyor. Kurtarma ekipleri ise sel altında kalan bazı yerlerde botlarla kurtarma faaliyetleri yürütmeye çalışıyor.

Tayfunun yarın ve ertesi gün ülkenin iç bölgelerine ilerleyeceği uyarısı yapıldı.

Tayfun nedeniyle Filipinler'de 64 kişi hayatını kaybetmişti. Onlarca kişinin de toprak kaymaları nedeniyle toprak altında kalmasından endişe ediliyor.

ulusal.com.tr

# çin # Filipinler # tayfun