Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''Türkiye Abhazya'yı 2022'de tanıyacak''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Abhazya Meclis Başkanı Valeri Kvarçiya İrmeiviç ve beraberindeki heyeti ağırladı. Abhazya ve KKTC'nin tanıtılma sürecini görüşen Perinçek ve İrmeiviç, İstanbul'da ortak basın açıklaması yaptı. Abhazya Cumhuriyeti'nin anahtar bir ülke olduğunu söyleyen Perinçek, Türkiye'nin Abhazya'yı 2022'de tanıyacağını vurguladı. Perinçek'e teşekkür eden Abhazya Meclisi Bakanı Vatan Partisi'nden beklentilerinin büyük olduğunu söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''Türkiye Abhazya'yı 2022'de tanıyacak''

"Karadeniz'den Hürmüz Boğazı'na kadar tek bir cephe var " dedi. Bu cephede bölge ülkelerin kaderinin ortak olduğunu söyledi. Abhazya'nın anahtar ülke olduğunu vurguladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Abhazya'dan Türkiye'ye gelen üst düzey bir heyeti İstanbul'da ağırladı. Abhazya Meclis Başkanı Valeri Kvarçiya İrmeiviç ile Abhazya ve KKTC'nin tanıtılma sürecini görüştü.

Görüşme sonrası Perinçek ve İrmeiviç ortak basın açıklaması yaptı. Perinçek, Abhaz heyetinin Türkiye'ye gelmesinin tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

Basın açıklamasına Abhazya meclisi milletvekilleri, Türkiye'deki Abhaz yöneticileri, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Ruf Denktaş'ın gezici Büyükelçisi Hüseyin Macit Yusuf, iş insanı Ethem Sancak ve basından da çok sayıda kişi katıldı.

Perinçek, Abhazya ve KKTC'nin tanıtılma sürecine ilişkin Rusya'nın dış politikasına yön veren jeopolitika uzmanı Aleksandr Dugin ile görüştüğünü 4 noktada anlaştıklarını ifade etti.

Türkiye'nin cesur kararlar alacağını belirten Perinçek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslendi. Türkiye'nin Abhazya'yı 2022'de tanıyacağını söyledi.

Abhazya Meclis Başkanı Valeri Kvarçiya İrmeiviç, destekleri nedeniyle Perinçek'e teşekkür etti. Vatan Partisi'nden beklentilerinin büyük olduğunu söyledi.

"Rusya ve Türkiye'nin destekleriyle yolumuza devam ediyoruz" diyen İrmeiviç, KKTC ile diplomatik ve ekonomik bazda ilişki kurma planları olduğunu belirtti.

Toplantıyı takip eden basın mensupları Anhazya heyetine Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili'nin Güney Rum Kesimi ziyaretindeki açıklamaları ve KKTC ve Abhazya'nın Kafkas Barış Planı olan 6'lı platforma dahil edilmesi de soruldu.

Meclis Başkanı İrmeiviç, 6'lı platform konusunda Türkiye'nin Abhazya Gürcistan'la arasında arabuluculuk yapmasını istediklerini belirtti.

# türkiye # vatan partisi # Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek # Abhazya