Chapecoense taraftarı anma töreni yaptı

Uçak kazası kurbanı Chapecoense Futbol Takımı'nın Güney Amerika Kupası'ndaki rakibi Atletico Nacional'ın taraftarları, maçın oynanması gereken stada akın etti. Chapecoense'nin taraftarları da, takımlarının stadında anma töreni düzenledi. Bu arada uçağın düşmeden hemen önceki telsiz konuşmalarından düşüş nedeni ortaya çıktı. Kayıtlarda pilot, yakıtlarının bittiğini ve elektriğin gittiğini söylüyor...

Chapecoense taraftarı anma töreni yaptı

Brezilya'nın Chapecoense Futbol Takımı'nı taşıyan uçağın düşmesi sonucu 71 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın yankıları sürüyor.

Kaza olmasaydı Chapecoense bugün Güney Amerika Kupası finalinde Kolombiya'nın Atletico Nacional takımıyla karşılaşacaktı.

Atletico Nacional'ın taraftarları iptal edilen maçın oynanacağı saatte stada gitti ve kaza kurbanlarını andı. Başkent Medellin'deki stat tamamen doldu. Anma töreni sırasında duygulu anlar yaşandı.

Conda Arena Stadı'nda da Chapecoense taraftarı toplanarak anma töreni yaptı.

Öte yandan, uçağın düşmesinden hemen önce pilot ile kontrol kulesi arasında geçen telsiz konuşmalarının bir kısmı ortaya çıktı.

Kayıtlarda, pilot, kazadan önce kule ile yaptığı konuşmada bir elektrik arızasından ve yakıtın bitmesinden bahsediyor. Kuledeki görevli, uçuş numarasını belirterek "LaMia CP-2933, yaklaşmaktayız, iniş için öncelik istiyoruz, yakıtımız bitmek üzere" diyen pilot, durumu tekrar teyit etmesini istiyor. Pilotun tekrar ve daha endişeli bir ses tonuyla yakıtın bittiğini ve elektriğin gittiğini haber vermesi üzerine, kule, pilota radarda görünmediklerini söylüyor ve rotayı istiyor.

Basında yer alan haberlerde, Chapecoense takımını taşıyan uçağın yanı sıra Viva Colombiya’ya ait başka bir uçağın da acil iniş izni istediği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr