40 akademisyen bildiriden imzalarını çekti

"PKK'ya yönelik operasyonların durması" talebiyle hazırlanan bildiriye imza atan 40 akademisyen imzasını geri çekti. İmzasını çeken akademisyenlerin Akdeniz, Selçuk, Gediz, Gazi, Anadolu ve Trakya dahil çeşitli üniversitelerde görev yaptığı belirtildi. Öte yandan Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde bildiriye imza atan bir akademisyen de görevinden uzaklaştırıldı.

40 akademisyen bildiriden imzalarını çekti

PKK'ya yönelik operasyonların durdurulması için hazırlanan bildiriye imza atan 40 akademisyen imzasını geri çekti.

İmzasını çeken akademisyenlerin Akdeniz, Selçuk, Gedi, Gazi, Anadolu ve Trakya dahil çeşitli üniversitelerde görev yaptığını belirten Öğretim Elemanları Derneği Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, "İmzasını geri çeken akademisyen sayısı yükselebilir. İmzasını çekmeyi planlayan akademisyenler olduğunu biliyoruz" dedi.

Öte yandan bildiride imzası bulunan bir akademisyen daha görevden uzaklaştırıldı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışan bir akademisyen hakkında uzaklaştırma kararı verildiğini duyurdu.

Van'da da haklarında gözaltı kararı bulunan ancak il dışında oldukları gerekçesiyle ifadeleri alınamayan iki akademisyen savcılığa gelerek ifade verdi.

Bildiriye imza atan akademisyenlere tepkiler de sürüyor. Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği Başkanı Doçent Doktor Muhammet Kurulay, PKK'ya karşı yürütülen operasyonları sonuna kadar desteklediklerini ifade etti.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Genel Başkanı Göksel Gülbey de imzacı akademisyenlerin hedefinin Birleşmiş Milletler askerlerini Türkiye topraklarına sokmak olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# akademisyenler