Van'da İran sınırına duvar örülüyor

Son günlerde Afganistan ve Orta Doğu'dan gelen mülteci akınına karşı önlemler artırıldı. Van'da İran sınırına takviye birlikler gönderildi. Ayrıca 293 kilometrelik İran sınırının tamamına duvar örülüyor.

Van'da İran sınırına duvar örülüyor

Van'da yasadışı mülteci geçişlerinin ve kaçakçılığın önlenmesi İransınırı boyunca modüler duvar örülüyor. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Göç baskısının artması üzerine kara kuvvetleri sınıra 2 keşif ve 2 komando bölüğü ile zırhlı araçlardan oluşan takviye kuvvet yolladı. İçişleri Bakanlığı da diğer illerden 35 özel harekat timi ve 50 zırhlı araç gönderdi.

Sınır hattındaki köylerde sınır güvenliğini sağlamak üzere 500 ek korucu kadrosu tahsis edildi ve ilana çıkıldı. Alımlar yapıldıktan sonra korucular sınırda göreve başlayacak.

Duvarın yanısıra sınır hattına derinliği ve genişliği 4 metre olan hendek kazılıyor. Hendeklerin girişine jiletli tel çekiliyor.

Güvenlik güçleri, sadece kaçak göçmenlerle değil, onları yurda sokan insan tacirleriyle de mücadele ediyor.

Vali Bilmez, insan tacirlerine yönelik cezaların caydırıcı olmadığını söyledi. Sınır hattı boyunca 44 karakol bulunuyor. Ayrıca 28 kulenin yapımı sürüyor. İnsansız hava araçları da gece gündüz sınırı gözlüyor.

# iran # sınır # Afganistan # van # mülteci # orta doğu # Göç # duvar # Göç baskısı # van iran sınırı