Afganistan'dan dönen Mehmetçik için Ankara'da tören yapıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'dan dönen Türk Görev Kuvveti Komutanlığı için yapılan törende konuştu. 8 uçak ve 2 helikopterin kullanıldığı intikalin 48 saatten az sürdüğünü belirten Akar, "Tahliyenin sorunsuz şekilde yapılması Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü dünyaya gösterdi" dedi.

Afganistan'dan dönen Mehmetçik için Ankara'da tören yapıldı

Afganistan'da görev yapan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı'na bağlı personelin tamamı yurda dönüş yaptı.

Afganistan’dan gelen Türk askerlerini karşılamak için 4’üncü Kolordu Komutanlığı’nda resmî tören düzenlendi.

Törene, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katıldı.

Törende kürsüye çıkan Akar, intikal sürecinin ayrıntılarını paylaştı.

Akar, ''8 uçak ve 2 helikopterle gerçekleştirdiğimiz uçuşlarla personelimiz ve vatandaşımız 48 saatten az bir sürede Kabil'den tahliye edilmiştir. Bu kapsamda Tacikistan ve Pakistan'da önceden konuşlandırdığımız 8 uçağımızla süratle Kabil-İslamabad arasında hava köprüsü kurulmuştur'' dedi.

Akar, Afganistan'daki görev sırasında Mehmetçiğin çalışkanlığı, disiplini, özverisi ve dayanıklılığıyla dünyaya örnek olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

- Kabil havaalanındaki yoğunluk ve gerginliğe rağmen tahliyenin kısa sürede sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi TSK'nin gücünü dünyaya bir kez daha göstermiştir. Görevlerini layıkıyla icra etmiş olmanın verdiği gururla yurda dönen sizler asil milletimizin övünç kaynağı oldunuz.

Törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de bir konuşma yaptı. Güler, Türk ordusunun verilen görevleri başarıyla yerine getirdiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Türk Görev Kuvveti'ne bağlı personeller geçit töreni yaptı.

# mehmetçik # Türk Silahlı Kuvvetleri # Afganistan # uçak # Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar # türk ordusu # helikopter # disiplin # görev # Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler # Türk Görev Kuvveti Komutanlığı