Rusya-ABD gerilimi

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Puşkov, Esad’a verdikleri askeri desteğin IŞİD’in tüm Suriye’yi ele geçirmesini engellediğini belirtti. Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerikan mevkidaşı Kerry'e "Suriye'de ortak cephe kuralım" çağrısı yaptı.

Rusya-ABD gerilimi

"Esad’a desteğimiz sayesinde IŞİD tüm Suriye’yi ele geçiremiyor"... Bu sözler Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov'a ait.

Puşkov, twitter hesabından yaptığı açıklamada “ABD'nin, Esad’a destek veren Rusya’yı tehdit etmesi, IŞİD’in zafer kazanmasına ve bütün Suriye’ye yayılmasına giden yolun önünü açtığını” söyledi.

Rus parlamenter Rusya’nın Suriye Cumhurbaşkanı Esad’a sağladığı askeri desteğin, ABD’nin iddia ettiği gibi savaşı şiddetlendirmediğini aksine IŞİD’in tüm Suriye’yi ele geçirmesini engellediğini" belirtti.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e Suriye konusunda bir çağrı geldi.

Kerry ile telefon görüşmesi yapan Lavrov, amerikalı mevkidaşına "Suriye'de terör örgütleri ile mücadelede ortak cephe oluşturulmasını" önerdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise Rusya’nın Suriye Cumhurbaşkanı Esad’a devam eden desteğinin savaşı şiddetlendirme ve uzatma riski oluşturduğuna vurgu yapıldı.

Kerry’e göre Suriye’deki savaş Esed’in yer almadığı siyasi dönüşümle sona erdirilebilir. Kerry ‘Rusya’nın Beşar Esad'a desteğinin savaşı şiddetlendirme ve uzatma riski oluşturduğu’ söylemiş ‘bu desteğin sürmesi halinde Rusya’nın uluslararası tecride maruz kalacağı’ tehdidinde bulunmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# abd # rusya # ışid # suriye # terör # esad # Sergey Lavrov # Kerry # duma # Aleksey Puşkov