ABD ekonomisi risk oluşturuyor

OECD, Amerika'nın küresel toparlanmayı riske attığını bildirdi. Yayımlanan Ekonomik Görünüm raporunda, Amerika'daki borç tavanının kaldırılması ve bunun yerine "sağlam bir siyasi destekle beraber güvenilir bir uzun vadeli bütçe konsolidasyonu" oluşturulması gerektiğini savundu.

ABD ekonomisi risk oluşturuyor

OECD bugün yayınladığı Ekonomik Görünüm raporunda Amerikan ekonomisinin küresel toparlanmayı tehdit ettiğini vurguladı.

Raporda, Amerikan borç tavanının kaldırılması ve bunun yerine "sağlam bir siyasi destekle beraber güvenilir bir uzun vadeli bütçe konsolidasyonu" oluşturulması gerektiğini savundu.

OECD, 2015'te yalnızca ılımlı hızda bir ekonomik toparlanma gerçekleşeceğini tahmin ediyor. Kuruluşun tahminlerine göre OECD'nin 34 üyesinin ekonomileri 2014'te yüzde 2,3, 2015'te yüzde 2,7 büyümeden önce bu yıl yüzde 1,2 gibi düşük bir hızda büyüyebilecek.

OECD, Mayıs ayında açıkladığı bazı tahminleri de aşağı yönde revize etti.

Raporda, Avro Bölgesi'nin bu yıl yüzde 0,4 daralması, ABD'nin ise bu yıl yüzde 1,7, gelecek yıl ise yüzde 2,9 büyümesi bekleniyor. Hindistan'a ilişkin tahmin yüzde 6,7'den yüzde 4,7'ye, Çin'e ilişkin tahmin ise yüzde 8,4'ten yüzde 8,2'ye düşürüldü.

OECD, Amerikan Merkez Bankası FED'in piyasalara etkilerini de değerlendirdi. Raporda, "Bazı gelişmekte olan ekonomilerin ABD'nin para politikalarına ne kadar hassas olduklarını gösterdi" ifadesi yer aldı.

Raporda, Türkiye'nin 2014 ve 2015'te yüzde 4 civarında büyüyeceği öngörüldü.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # oecd # FED # borç # risk # ekonomik görünüm raporu