Suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş’ın numarası deşifre edilmiş

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’ın kullandığı telefon numarasının hedef şaşırtmak için internet ortamında paylaşıldığı ortaya çıktı. Numaranın internette paylaşılmasıyla birlikte yüzlerce kişinin aradığı Altıntaş’ın telefon kaydına çok sayıda numara düştü. Savcılığın numaraları tek tek inceleyeceğini değerlendiren suikastın ardındaki güçler, bu sayede suç ortaklarını gizlemeyi planladı.

Suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş’ın numarası deşifre edilmiş

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın bağlantılarına dair soruşturmada dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı.

Ankara Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada suikastın ardındaki güçlerin ortaya çıkmasının önüne geçmek için hedef şaşırtıldığı belirlendi.

Yeni Şafak’ın haberine göre, suikastın ardından Altıntaş'ın kullandığı numaranın deşifre edilerek internet ortamında paylaşıldı. Gay sitesinde dahi “Mevlüt Mert Altıntaş” adına hesap açıldığı tespit edildi.

Numaranın deşifre edilmesiyle yüzlerce kişinin aradığı Altıntaş'ın HTS kaydına çok sayıda numara düştü. Savcılığın söz konusu numaraları tek tek inceleyeceğini değerlendiren suikastın ardındaki güçler, bu sayede hedef şaşırtmayı planladı.

Altıntaş’ın ayrıca, internetten ileri tarihli bir mailin nasıl gönderileceğine ilişkin araştırma yaptığı da tespit edildi. Savcılık, Altıntaş'ın suikaste ilişkin bir not bırakmış olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

Altıntaş’ı suikastına ardından telefonu kapalı olmasına rağmen Belçika’daki bir numaradan birden fazla aranması da dikkat çekti. Şüphelinin Belçika’da öğrenci olduğu ve hakkında yakalama kararı çıkartıldığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# büyükelçi # rus # mevlüt mert altıntaş # karlov # suikast