PKK jandarma karakoluna ateş açtı!

Birçok ilde gece saatlerinde sokağa inen PKK'lılar, ortalığı savaş alanına çevirdi. Teröristler Kars'ta 11 aracı ateşe verdi. Şanlıurfa'da ise Hükümet Konağı ve polis karakoluna havai fişeklerle saldırdı. Tunceli'de ise jandarma karakoluna uzun namlulu silahlar ile ateş açıldı

PKK jandarma karakoluna ateş açtı!

Ortalık savaş alanına döndü, araçlar yakıldı, karakollara saldırıldı.

Tunceli’nin Hozat İlçesi’ne bağlı Yenibaş Jandarma Karakolu’na saldırı düzenlendi. Bir grup silahlı terörist, iki farklı noktadan uzun namlulu silahlar ve biksi marka makinalı tüfekler ile ateş açtı. Atılan roketatar mermileri ise karakol binasının yakınlarına düştü. Askerin ateş açması üzerine teröristler kaçtı. Saldırıyı bölgede varlığı bilinen TKP/ML-TİKKO örgütünün yapmış olabileceği belirtildi.

Kars’ın Kağızman ilçesinde PKK'lılar, Erzurum karayolunu ulaşıma kapattı. Karakurt - Demirkapı mevkiinde yol kesen yaklaşık 30 kişilik PKK’lı grup, 7’si TIR, 1'i LPG tankeri olmak üzere toplam 11 aracı ateşe verdi.

Suruç olaylarını bahane eden grup, Hakkari'de 5 mahalleyi birbirine kattı. Göstericiler, binaların arkasına saklanarak polis araçlarına molotofkokteyli, taş ve ses bombasıyla saldırdı.

Bu görüntülerde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden... Nur ve Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarından çıkan YDG-H üyeleri Hükümet Konağı ve Şehit Murat Akançay Karakolu'na saldırdı.

Ağrı'da çıkan olaylarda ise 4 polis yaralandı.

Diyarbakır, Mardin, Adıyaman ve Erzurum’da da olaylar çıktı. PKK'lılar polisle çatıştı, yol kapatma eylemi yaptı.

Mersin'in 6 mahallesinde yapılan eylemlerde PKK'lılar silah kullandı. 2’si polis olmak üzere toplam 3 kişi yaralandı.

Öte yandan dün Şırnak'ın Silopi ilçesinde özel bir firmaya ait iş makinesi yakan PKK'lılar 2 işçiyi kaçırmıştı. PKK'lılar işçileri akşam saatlerinde serbest bıraktı.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # Jandarma Karakolu