Kamu bankalarından koronavirüs kararı

Bankalar, koronavirüs salgınının ekonomideki olası olumsuz etkilerinin azaltılması için destek paketlerini devreye soktu. Kamu bankalarının destek paketleri, hem bireysel hem de ticari müşterilerin borç ötelemesini, ek limit sağlanmasını ve istihdamın korunmasını hedefliyor. Kamu bankalarının yanı sıra, İş Bankası da destek paketini açıkladı.

Kamu bankalarından koronavirüs kararı

Ek limit sağlanacak, borçlar ötelenecek…

Ziraat, Vakıf ve Halk Bankası Türkiye ekonomisinin koronavirüs salgınından olumsuz etkilenmemesi için destek paketlerini devreye soktu.

Destek paketinde, 31 Mart itibariyle dönem sonu taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerin ödemelerinin ötelenmesi, kredilerini ödemekte zorlanan vatandaşların 6 aya kadar ödemelerinin ertelenmesi ve vadeli ödeme seçenekleri var.

Ziraat Bankası, firmaların mevcut istihdamını azaltmamak şartıyla personel maaşlarını ödeyebilmeleri için, 3 aylık personel maaş gideri kadar ilave limit imkanı verilmesini kararlaştırdı.

Pakette, ihtiyaçların karşılanabilmesi için kredi kartı limitlerinin arttırılması da bulunuyor.

Bir diğer kamu bankası Vakıf Bank ise, bireysel kredi müşterilerinin taksit ve kredi kartı ödemelerinin 3 aya kadar ötelenebileceğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın özel bankalar için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt İş Bankası'ndan geldi.

Kamu bankalarının destek paketinde yer alan kredi ödemelerinin ertelenmesi ve müşterilerinin kredi kartı limitlerinin arttırılması İş bankasının açıkladığı destek paketinde de bulunuyor.

Ayrıca, dijital kanallar üzerinden yapılacak EFT ve havale işlemlerinden 30 Nisan’a kadar hiçbir müşteriden ücret alınmayacak.

ulusal.com.tr

# kredi # faiz # vakıfbank # halkbank # Ziraat Bankası # Taksit