ABD Dışişleri Bakanı ve Çin Devlet Konseyi üyesi görüştü

Tillerson ve Çin Devlet Konseyi üyesi Yang Jiechi’nin yaptıkları görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ve Kuzey Kore’nin nükleer programının ele alındığı açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanı ve Çin Devlet Konseyi üyesi görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Çin Devlet Konseyi üyesi Yang Jiechi’nin yaptıkları görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ve Kuzey Kore’nin nükleer programının ele alındığı açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner, Tillerson ve Jiechi’nin görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, iki ülke arasında gerçekleşen üst düzey görüşmelerin önemine vurgu yapılarak, görüşmede Tillerson ve Jiechi’nin, dünyanın en büyük ekonomisine sahip iki ülke arasındaki ortak çıkarları ele aldıkları belirtildi.

İki ülkenin ortak çıkarlarının konuşulduğu ifade edilen görüşmede, Kuzey Kore’nin nükleer programının ele alındığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, Jiechi’nin Tillerson’ı Beijing’e davet ettiği belirtildi. Teklif üzerine Tillerson’ın Çin’i “yakın zamanda” ziyaret etmeyi düşündüğü bildirildi.

# abd # çin # ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson