Bilirkişi aklamadı: İşte bakanları yalanlayan rapor

AKP'li komisyon üyelerinin 'Yüce Divan'a gerek yok' diyerek aklama kararı verdiği 4 eski bakan ile ilgili hazırlanan son MASAK raporu, bakanları aklamadı. Raporda çarpıcı tespitler yer aldı. O tespitlerden biri Zafer Çağlayan'la ilgili. MASAK'a göre Çağlayan'ın oğlunun düğününde gelen 2,5 milyon lira, satın alınan taşınmazlarda kullanılmadı.

Bilirkişi aklamadı: İşte bakanları yalanlayan rapor

Meclis Soruşturma Komisyonunda görevli Mali Suçları Araştırma Kurulu bilirkişisi, AKP'lilerin aklama kararı verdiği 4 eski bakanın malvarlıklarıyla ilgili itirazları üzerine ek rapor hazırladı. MASAK Raporunda 4 eski bakan ile ilgili çarpıcı tespitler yer aldı.

Raporda, Zafer Çağlayan'ın çocuklarının aldığı taşınmazların finansman kaynağı olarak gösterdiği düğünde takılan 2.5 milyon TL'lik altın parasına 17 Aralık'ta el konulduğu için bu paranın kullanılamayacağı belirtildi. Raporda Çağlayan'ın evindeki piyanonun açıklanan gelir seviyesinin çok üstünde olduğu bu nedenle mal beyanında gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre eski Bakan Egemen Bağış'ın son savunması da yine MASAK raporuyla çürütüldü. Bağış'ın İstinye'de satın aldığı evin belgesi 26 Aralık 2014'te düzenlendi. Raporda, Bağış'ın lüks evi 2010 yılında satın aldığı belgelendi. 11 evinden 3'nün kaynağı tespit edilemeyen Bağış'ın şirketleri arasındaki anormal işlemlerin detaylarına da yer verildi.

Muammer Güler'in mal beyanında da ciddi eksiklikler olduğu belirtildi. Muammer Güler, ilk rapora yaptığı itirazda oğlu Barış'ın şirket ortağı olduğu ve başarılı işler yaptığı için gelirinin yüksek olduğu savunmasını yapmıştı.

Son MASAK raporunda, Barış Güler'in malvarlıklarının gelirleri ile orantısız olduğu, ortağı olduğu şirketlerin ciddi oranlarda zarar ettiği için gelir getiremeyeceği vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # muammer güler # rapor # masak # zafer çağlayan # egemen bağış