Washington Post'tan dikkat çeken İncirlik iddiası

Amerika'da yayınlanan Washington Post gazetesi dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Gazete; Amerika'nın, terör örgütü PKK/PYD'li bir gurubu geçen mayıs ayında İncirlik üssüne götürüp darbeci FETÖ'cülerle görüştürdüğünü iddia etti.

Washington Post'tan dikkat çeken İncirlik iddiası

ABD, terör örgütü PKK/PYD'yi İncirlik'te darbeci askerlerle görüştürdü. Bu dikkat çeken iddia Amerika'da yayımlanan Washington Post gazetesine ait.

Gazeteci yazar David Ignatius "Ortadoğu, ABD'ye neden güvenmemesi gerektiğini biliyor" başlıklı makalesinde ülkesinin bölgede yürüttüğü savaş taktiklerini eleştirdi.

Ignatius, yazısında Amerika'nın Ortadoğu'da yerel örgütlerle vekalet savaşı yürüttüğünü, şartlar değiştiğinde de onlardan kurtulmak gibi bir alışkanlığı olduğuna dikkat çekti.

"Önce ayart, sonra terk et" özelliği nedeniyle ABD'ye güvenilmediğini ifade eden Amerikalı gazeteci, şimdi de terör örgütü PKK/PYD'nin yarı yolda bırakıldığını savundu.

Ortadoğu'da ABD ile müttefik olmanın tehlikeli olduğunu kaydeden Ignatius, PKK/PYD denetimindeki bir heyetin ABD vasıtasıyla İncirlik'te darbeci askerlerle görüştüğünü yazdı.

Ignatius'un makalesine göre görüşme FETÖ'cü darbe girişimi ve Münbiç operasyonu öncesi gerçekleşti. Amerika, mayıs ayında Suriye Demokratik Güçleri maskesi altında terör örgütü yöneticilerini İncirlik Hava Üssüne götürdü.

PKK/PYD ile FETÖ'cü darbeci generaller arasındaki görüşmenin detaylarına yer vermeyen Amerikalı yazar "Bu çaba darbe girişiminin ardından işe yaramadı. O generaller şimdi tutuklu." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # fetö # pkk # pyd # ortadoğu # washington post