Haymana Belediyesi'nden Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılı için fotoğraf sergisi

Ankara Haymana Belediyesi, Sakarya Meydan Muharebesi'nin yüzüncü yılı için fotoğraf sergisi düzenledi. Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde bulunan sergi 13 Eylül'e kadar açık kalacak. Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ise yurttaşları tarihi yerinde görmeye davet etti.

Haymana Belediyesi'nden Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılı için fotoğraf sergisi

Sakarya Meydan Muharebesi, 22 gün 22 gece sürdü. Muharebenin ardından elde edilen zaferin 100'üncü yılı çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor.

Haymana Belediyesi, Sakarya Meydan Muharebesi'nin yüzüncü yılında KızılayMetroSanat Galerisi'nde bir fotoğraf sergisi düzenledi.

Sergi, zaferin 100'üncü yılı olan 13 Eylül'e kadar açık olacak.

Ulusal Kanal'a konuşan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Sakarya Meydan Muharebesi'nde Haymana'nın önemine dikkat çekti.

- Anısına farkındalık yaratalım. Toplum iyice görsün. Gün yüzüne çıkmamış resimlerimiz var.

- Dünya tarihinde bu kadar uzun muharebe yok.

- 23 Ağustos 2021'de biz etkinlikleri başlattık. 13 Eylül'e kadar nedir bu? 22 gün 22 gece göğüs göğse savaş olmuş.

- 11 ve 12'sinde de Ankara Üniversitesi'nde İnkılap Tarihi hocalarımızla sempozyumumuz var. 12'si akşamı zafer şenlikleri adı altında kutlamalarımız devam edecek.

- 2015'te Milli Park ilan edildi. Sakarya Meydan Muharebesi'nde 10 bine yakın şehidin 5713 tanesi bizim topraklarda. Savaşın geçtiği topraklar Mangal Dağ.. 70 kilometre mesafede Haymana, vatandaşlarımız gelip vatan ne şartlarda kurtarılmış görmeleri lazım. Çünkü Sakarya Savaşı kaybedilseydi buradan Ankara'ya gelmişlerdi. Çok önemli bir zafer.

# ankara # ulusal kanal # sanat # haymana # fotoğraf sergisi # metro # kızılay # sanat galerisi # sakarya meydan muharebesi