Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda Süleymani ve el-Mühendis için anma töreni

Şehit General Kasım Süleymani'nin birinci ölüm yıl dönümü dolayısıyla Tahrir Meydanı'nda anma töreni düzenlendiKudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, bir yıl önce, Amerikan güçlerinin hava saldırısıyla şehit oldu. Aynı saldırıda, Haşdi Şabi yöneticisi el-Mühendis de öldürüldü. Bugün o saldırının yıl dönümü. ''Yaşayan şehit'' olarak anılan Süleymani ve El Mühendis için Bağdat'ta törenler yapıldı.

Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda Süleymani ve el-Mühendis için anma töreni

Geçen yıl 3 Ocak'ta ABD'nin düzenlediği saldırı sonucu öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Iraklı Ebu Mehdi el-Mühendis'in birinci ölüm yılı dolayısıyla, Irak'ın başkenti Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda anma töreni düzenlendi.

Saldırıda General Süleymani, Haşdi Şabi yöneticisi el-Mühendis, İranlı subaylar ve Iraklı korumalarla birlikte toplamda 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Anma için düzenlenen gösterilerde binlerce kişi Kasım Süleymani'nin posterlerini taşıdı. İran'lı general için mumlar yakıldı.

Törene katılanlar, ABD karşıtı sloganlar attı.

# ırak # şehit # bağdat # kasım suleymani # tahrir meydanı # Ebu Mehdi elMühendis # İran Devrim Muhafızları Ordusu # 3 Ocak # Şehit Kasım Süleymani